Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
18.4°C22.9°C
1 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.7°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.2°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.6°C24.9°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
Εμβόλιο / Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

Κικίλιας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Yπό διερεύνηση για το αν σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκονται τα τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη.

Σε σχέση με τα περιστατικά θρόμβωσης αφορούν σε ένα 35χρονο, μία 44χρονη και μία 47χρονη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ότι «τα περιστατικά ερευνώνται με επιστημονικό τρόπο» από τους ειδικούς και ότι δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση στα σενάρια για «προβληματική παρτίδα».

«Να θυμίσω ότι πάντα η πιθανότητα συνάφειας ενός περιστατικού, μιας ανεπιθύμητης ενέργειας που είναι απειροελάχιστη σε σχέση με τον εμβολιασμό κρίνεται επί των πραγματικών ποσοστών, επί υγειούς πληθυσμού με βάση τη στατιστική της χώρας» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορώ να σχολιάσω τα περί προβληματικής παρτίδας. Δεν υπάρχει καμία συνάφεια σε κάτι τέτοιο. Θα περιμένουμε και την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης».

Τέλος ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL