Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Κορωνοϊός / Γλυφάδα, Κολωνάκι, Παγκράτι στο επίκεντρο των ελέγχων για να μην επανέλθει το lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Γλυφάδα, Κολωνάκι, Παγκράτι στο επίκεντρο των ελέγχων για να μην επανέλθει το lockdown

Έλεγχος τροχαία lockdown
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εντατικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους από το Σαββατοκύριακο υπό την ανησυχία της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοιού προαναγγέλλουν κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέτει σε εφαρμογή Επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων, για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμού, ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού και χαλάρωσης.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας φαίνεται να είναι περιοχές που παρατηρείται έντονη κινητικότητα λόγω της εστίασης και ελλιπής τήρησης των μέτρων όπως η Γλυφάδα, το Χαλάνδρι, το Παγκράτι, το Κολωνάκι και η περιοχή του Ψυρρή.

Ιδιαίτερα προβληματικό για τις αρχές θεωρείται η μη χρήση μάσκας από αρκετούς πολίτες, αλλά και επιχειρήσεις που φέρονται να κάνουν χρήση και των εσωτερικών χώρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες έως την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και διακριτικές παρεμβάσεις για περιστατικά μη χρήσης μάσκας.

Τα κλιμάκια της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ελέγχουν αν οι πολίτες φορούν μάσκα τόσο σε εξωτερικούς χώρους, όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, για την καλύτερη επιτήρηση της κατάστασης, θα εκδίδεται σε καθημερινή βάση δελτίο για τους απολογισμούς των ελέγχων, με στοιχεία για παραβάσεις και πρόστιμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL