Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Τσιόδρας σε Μητσοτάκη / «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσιόδρας σε Μητσοτάκη / «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη κατά την τακτική ενημέρωση στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε προς τον πρωθυπουργό ότι «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πάγια τακτική του κούνησε το δάκτυλο στους πολίτες λέγοντας ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», ξεχνώντας τις πανηγυρικές δηλώσεις του ίδιου και των κυβερνητικών στελεχών του περί επιστροφής στην κανονικότητα και ομαλοποίησης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει» υποστήριξε ο πρωθυπουργός επιρρίπτοντας για μια ακόμα φορά μόνο στους πολίτες το κλίμα ευφορίας που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», ζητώντας από από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνος διαχρονικά ανεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του»

«Είναι αυτονόητο πως με τόσα κρούσματα ημερησίως, παρά το αποτυχημένο 6μηνο λοκντάουν του κ. Μητσοτάκη, τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται. Και είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία τα τηρεί» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Ο μόνος που αποδεικνύεται διαχρονικά ανεύθυνος, είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Από τις φιέστες πέρυσι που έλεγε πως νίκησε τον κορωνοϊό και τις διαρκείς παλινωδίες μέχρι τα κορωνογλέντια της Ικαρίας και τα ανεπαρκή self test στα σχολεία, που από δύο την εβδομάδα έγιναν ξαφνικά ένα, χωρίς κανείς να εξηγήσει γιατί» υπογραμμίζει.

«Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει καταστρατηγήσει ό,τι μέτρο έχει επιβάλει, οφείλει επιτέλους να σταματήσει να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL