Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΕΣΡ / Σε μπελάδες εννέα ραδιόφωνα λόγω Τράγκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΡ / Σε μπελάδες εννέα ραδιόφωνα λόγω Τράγκα

ΤΡΑΓΚΑΣ

Οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, τον Ελλάδα FM από την Αθήνα, μια περιφερειακή τηλεόραση και δύο ιστοσελίδες καλεί για έλεγχο την ερχόμενη Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται για ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας που μεταδίδουν σε δικτύωση την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις», η οποία ελέγχεται για σειρά παραβιάσεων του νόμου.  Ίσως μάλιστα για πρώτη φορά για «προσβολή της έννομης τάξης»!

Οι παραβιάσεις που διαπίστωσε το ΕΣΡ πραγματοποιήθηκαν την περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 και σχετίζονται με την υγειονομική διαχείριση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, οι σταθμοί κατηγορούνται για «μετάδοση ατεκμηρίωτων προσωπικών θέσεων και απόψεων ως γεγονότων -σύγχυση κοινού -προσβολή εννόμου τάξεως», όπως επίσης και για «μετάδοση ανακριβών ειδήσεων περί υπάρξεως ιδιαίτερα αποτελεσματικών φαρμάκων θεραπείας του κορωνοϊού και προβολή ατεκμηρίωτων θέσεων περί εσκεμμένης απόκρυψης αυτών χάριν της προώθησης των εμβολίων και των εχόντων σχετικά συμφέροντα - κίνδυνος σύγχυσης του κοινού».

Είναι η δεύτερη φορά που σταθμοί καλούνται για εκπομπές του Γιώργου Τράγκα - η πρώτη ήταν μετά από προσφυγή του πρωθυπουργικού συμβούλου  Άρη Σκέρτσου. Αυτή τη φορά ο Γ. Τράγκας υποστήριζε από την εκπομπή πως υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που βοηθάει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όμως προκρίνονται τα εμβόλια προκειμένου να επωφεληθούν οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Ο ισχυρισμός αυτός μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΣΡ, μπορεί να αποτελεί «προσβολή εννόμου τάξεως»!

Σε ακρόαση έχουν κληθεί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Antenna Αιγαίου Ν. Χίου, Εν πλω Ν. Θεσπρωτίας, Ιόνιον FM Ν. Ηλείας, Ράδιο Γάμμα Ν. Αχαΐας, Ελεύθερο Ραδιόφωνο Πτολεμαΐδας Ν. Κοζάνης, Καστοριά FM Stereo, Ελλάδα FM Ν. Αττικής, Focus FM Ν. Θεσσαλονίκης, Super FM Ν. Χαλκιδικής, οι ιστοσελίδες zougla.gr και eurotv.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός Euro Channel Ν. Θεσσαλονίκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL