Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Βασίλης Κοντοζαμάνης / Σταδιακή επιστροφή covid-νοσοκομείων σε κανονική λειτουργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασίλης Κοντοζαμάνης / Σταδιακή επιστροφή covid-νοσοκομείων σε κανονική λειτουργία

Θριάσιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο αισιόδοξο σενάριο ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή νοσοκομείων σε κανονική λειτουργία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως τόνισε ο ίδιος από την Παρασκευή 21 Μαΐου, το «Θριάσιο» Νοσοκομείο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία και σταματά η χρήση του ως νοσοκομείο Covid.

Επίσης, την Κυριακή 23 Μαΐου «θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το "Ερίκος Ντυνάν" και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του "Σισμανόγλειου"».

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό αναμένεται να δοθούν κλίνες που είχαν δεσμευτεί για περιστατικά Covid σε περαστικά non Covid σ τα «ΚΑΤ», «Γ.Γεννηματάς» και «Αττικό».

Σύμφωνα με τον Β. Κοντοζαμάνη.το σχέδιο θα εξελίσσεται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα που τα κρούσματα αυξάνονταν σημαντικά ανεστάλησαν προγραμματισμένα χειρουργεία σε αρκετά νοσοκομεία.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ερωτηθείς για τα κέντρα αποκατάστασης ασθενών που νόσησαν με κορωνοϊό μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, είπε ότι από την αρχή της πανδημίας δόθηκε έμφαση στο κομμάτι της αποκατάστασης και της αποθεραπείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και το Γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα, «μεθοδικά και συγκροτημένα θα παρακολουθήσουμε τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL