Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C27.8°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C27.3°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C22.0°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C29.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 50%
Στρατιωτική θητεία / Με μοριακό τεστ οι νεοσύλλεκτοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στρατιωτική θητεία / Με μοριακό τεστ οι νεοσύλλεκτοι

Στρατός
ΥΠΕΘΑ

Τις αλλαγές στη διαδικασία κατάταξης νεοσύλλεκτων στα σώματα του στρατό με βάση τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από την ΕΣΣΟ του Μαΐου, όσοι κατατάσσονται θα πρέπει να έχουν κάνει μοριακό τεστ για τον κορονωϊό 48 έως 72 ώρες πριν την ημέρα κατάταξης.

Οι νεοσύλλεκτοι θα μπορούν να κάνουν το τεστ σε δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και την ταυτότητά τους.

Τέλος σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ σε περίπτωση που το μοριακό τεστ βγει θετικό:

  • Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίασή τους.
  • Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίασή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL