Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Τουρισμός / Ο υψηλός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρισμός / Ο υψηλός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι και η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς καθημερινά καταφθάνουν πληροφορίες ότι χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ που παραδοσιακά επισκέπτονται την χώρα φέτος ίσως το αποφύγουν λόγω της κακής επιδημιολογικής κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετα χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία φαίνεται να κερδίζουν έδαφος από την τουριστική πίτα έναντι της Ελλάδας εξαιτίας του ότι καταγράφουν καλύτερη εικόνα απέναντι στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα παραμένει εκτός των «πράσινων» ταξιδιωτικών προορισμών, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στις χώρες τους θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ημερών και να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ για την Covid-19.

Όλα τα παραπάνω ανησύχησαν και τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter αφήνει αιχμές προς το Μαξίμου για τη διαχείριση της πανδημίας και ιδιαίτερα στον καυτό τομέα του Τουρισμού.

Για την ακρίβεια έγραψε χαρακτηριστικά, «η Πορτογαλία γεμίζει τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε τη βελτίωση της επιδημιολογικής μας κατάστασης. 70 θάνατοι στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο,1 στην Πορτογαλία. Πριν λίγους μήνες η Πορτογαλία υπέφερε, βελτιώθηκε όμως έγκαιρα για τον τουρισμό».

https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1392542658871058432

Άσχημα νέα όμως έρχονται και από τη Γερμανία που αποτελεί τη μεγάλη αγορά προσέλκυσης επισκεπτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Συμεωνίδη.

Ο δημοσιογράφος μεταδίδει ότι αρκετοί Γερμανοί τουρίστες που ήδη έχουν κάνει κρατήσεις για Ελλάδα σκέφτονται να τις ακυρώσουν λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που καταγράφονται.

Πιο συγκεκριμένα γράφει σε ανάρτησή του ότι «Τουριστική πράκτορας στη Γερμανία: Όλο και περισσότεροι πελάτες που έχουν κλείσει για Ελλάδα σκέφτονται να ακυρώσουν λόγω του συγκριτικά υψηλού αριθμού θανάτων και να κλείσουν για Ισπανία. Επίσης απορούν γιατί ξεκινούν μόλις τώρα οι εμβολιασμοί κατοίκων σε δημοφιλείς προορισμούς».

https://twitter.com/simeonidisk/status/1392777429505220612

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL