Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Γιώργος Παυλάκης / Διέλυσε την «κανονικότητα» της κυβέρνησης - Αυτές είναι οι λάθος αποφάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Παυλάκης / Διέλυσε την «κανονικότητα» της κυβέρνησης - Αυτές είναι οι λάθος αποφάσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Με τη φράση «όταν υπάρχει μια ηγεσία που εμπνέει και γίνονται τα σωστά, ο ελληνικός λαός τ’ ακολουθεί. Δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός ήταν κουρασμένος», ο ερευνητής – γιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, διέλυσε το αφήγημα της κυβέρνησης περί επιστροφής στην κανονικότητα, επισημαίνοντας ότι όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει είναι λάθος.

Η κατάσταση είναι λυπηρή επεσήμανε και δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση γιατί έχουν γίνει λάθη. Όπως είπε είναι λάθος η απόφαση για ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων και επεσήμανε ότι τα μέτρα άρσης του lockdown το Πάσχα οδηγούν σε έκρηξη των κρουσμάτων με νέο αρνητικό ρεκόρ σε Μεσολόγγι, Ιόνιο και νησιά του Αιγαίου.

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στον τουρισμό επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχασε το πλεονέκτημα που είχε πέρσι και επεσήμανε ότι τα εμβόλια δεν είναι θαυματουργά και θέλουν χρόνο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στην επίτευξη της ανοσίας.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, λάθος το μοντέλο εμβολιασμού στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί το μοντέλο της  Βρετανίας που επέλεξε έναν εμβολιασμό για όλους μέχρι να αρχίσει η ροή των εμβολίων.

Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας επελέγη το μοντέλο της δέσμευσης και των δεύτερων δόσεων των εμβολίων για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα καταγράφεται ταχεία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Κανονικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έπρεπε να έχει γίνει άρση του lockdown, είπε, εκτιμώντας, όμως, 
ότι θα βοηθήσουν τα self test και οι εμβολιασμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL