Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Εγκληματικότητα / Τέσσερις ληστείες μετά φόνου και 2 συμβόλαια θανάτου τους τελευταίους μήνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκληματικότητα / Τέσσερις ληστείες μετά φόνου και 2 συμβόλαια θανάτου τους τελευταίους μήνες

Γλυκά Νερά
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Δραματική είναι η αύξηση των περιστατικών βαριάς εγκληματικότητας στη χώρα. Δολοφονίες ηλικιωμένων, πυροβολισμοί, βία και πληρωμένα συμβόλαια συνθέτουν ένα άγριο σκηνικό που μόνο ανασφάλεια προκαλούν στους πολίτες.

Με αφορμή το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά άνοιξε η συζήτηση για τις πολλές δολοφονίες, τους πυροβολισμούς σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, τις διαρρήξεις (που πολλές φορές συνοδεύονται από βασανισμό ή και εκτέλεση των πολιτών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι), το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ποινικών είναι πια η καθημερινότητα που βιώνει η κοινωνία.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν καταγραφεί τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που ζούσαν μόνοι τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα πέραν του ότι χάνουν άδικα τη ζωή τους είναι θύματα ληστείας αλλά και βασανιστηρίων. Τα περιστατικά μαρτυρούν το ρεσιτάλ βιαιότητας και επιβεβαιώνουν το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών.

Οι δολοφονίες ηλικιωμένων που μαρτυρούν ότι θεριεύει η εγκληματικότητα

Στις 22 Απριλίου, νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος σε διαμέρισμα επί της οδού Πατησίων 141 το μεσημέρι της Πέμπτης. Το θύμα, ηλικίας 77 ετών, εντόπισε δεμένο μέσα στο διαμέρισμά του η ελληνική αστυνομία. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ οι Αρχές διερευνούν το κίνητρο ληστείας.

Στις 19 Απριλίου, υπενθυμίζεται ότι είχε εντοπιστεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στα Πατήσια ένας 90χρονος, ο οποίος ήταν δεμένος με πλαστικές χειροπέδες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άτυχος ηλικιωμένος έπεσε θύμα ληστείας, καθώς διαπιστώθηκαν εμφανή σημάδια έρευνας σε όλους τους χώρους του σπιτιού του.

Στις 8 Μαρτίου, μία 84χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από ασφυξία, πεσμένη μπρούμυτα μέσα στο σπίτι της στην οδό Μηλιαράκη 46 στα Κάτω Πατήσια. Το διαμέρισμα ήταν άνω κάτω, με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται σε ληστεία.

Ένα μήνα και δέκα ημέρες αργότερα σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, γείτονες εντοπίζουν 90χρονο ηλικιωμένο νεκρό μέσα στο σπίτι του στην οδό Γρηγορίου Κυδωνιών 5.

Ο 90χρονος που ζούσε μόνος, βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και φιμωμένος, ενώ το έγκλημα ενδέχεται να είχε τελεστή αρκετές μέρες νωρίτερα, αφού ο ηλικιωμένος είχε αρκετό καιρό να δώσει σημεία ζωής.

Τα χαρακτηριστικά των εγκλημάτων είναι κοινά με τα θύματα να είναι ηλικιωμένα και βασανίστηκαν από τους δολοφόνους τους.

Συμβόλαια θανάτου και οργανωμένο έγκλημα συγκλονίζουν τη χώρα

Τα πληρωμένα συμβόλαια όπως στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και η εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο αποκαλύπτουν πως το οργανωμένο έγκλημα δρα ανεξέλεγκτο.

Η εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ στον Άλιμο μέρα-μεσημέρι σόκαρε για την ψυχρότητά της. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του με 17 σφαίρες.

Ωστόσο δεν ήταν η μοναδική φορά που τέτοιου είδους δολοφονίες λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες, επιτείνοντας το γενικευμένο έλλειμμα ανασφάλειας που διακατέχει τους πολίτες, καθώς πληθαίνουν οι ένοπλες εκτελέσεις με όρους υποκόσμου.

Το οργανωμένο έγκλημα έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη τη χώρα, τρανταχτό παράδειγμα  η δολοφονία 54χρονου επιχειρηματία από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου που είχε γλιτώσει από ενέδρα πριν ένα χρόνο, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του. Άγνωστος άνδρας ξεκίνησε πυροβολισμούς έξω από την τζαμαρία του γραφείου του λογιστή του και ο 54χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι πέραν της αριθμητικής αύξησης της εγκληματικότητας τα εγκλήματα που διαπράττονται, είναι φρικιαστικά, βαριά και οργανωμένα. Και δυστυχώς, τα περισσότερα ανεξιχνίαστα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL