Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Γλυκά Νερά / «Βασανιστικός και αργός ο θάνατος της 20χρονης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / «Βασανιστικός και αργός ο θάνατος της 20χρονης»

ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας μιας νεαρής μητέρας από αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά με σκοπό τη ληστεία.

Η επικήρυξη των δραστών με το ποσό των 300.000 ευρώ, ήταν μια κίνηση από την αστυνομία που υποδηλώνει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οι δράστες της πρωτοφανούς αγριότητας είναι σεσημασμένοι και η αστυνομία εκτιμά ότι το μεγάλο της επικήρυξης θα είναι ισχυρό δέλεαρ για πάρει κρίσιμες πληροφορίες.

Οι έρευνες κινούνται και προς άλλες κατευθύνσεις μια και οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καταλήξει στο ότι οι δράστες γνώριζαν ότι η οικογένεια φυλούσε στο σπίτι της μεγάλο ποσό μετά από αγοραπωλησία που είχε κάνει πρόσφατα.

Έγκλημα απίστευτης βαρβαρότητας

Ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ειδεχθές το έγκλημα επισημαίνοντας ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν οποιονδήποτε αντιδρούσε γι’ αυτό και σκότωσαν πρώτα τον σκύλο που γαύγιζε και στη συνέχεια την 20χρονη μητέρα που άρχισε να φωνάζει και να κλαίει στις απειλές που εκτόξευσαν για το λίγων μηνών κοριτσάκι της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Σπύρος Δημητρίου επεσήμανε πως δεν πρόκειται για πρωτοφανές έγκλημα αφού τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολλά παρόμοια περιστατικά ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δράστες θα συλληφθούν γιατί έχουν κάνει πολλά λάθη και έχουν αφήσει στοιχεία που η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

«Τους παρακαλέσαμε, τους είπαμε πού είναι τα χρήματα»

Η αγριότητα των δραστών και η απόφασή τους να σκοτώσουν με βασανιστικό τρόπο την 20χρονη μητέρα αποτυπώνεται και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο σύζυγός της ο οποίος επεσήμανε ότι οι δράστες συνέχισαν αν και τους παρακαλούσαν και τους είπαν αμέσως σε ποιο σημείο του σπιτιού θα βρουν τα χρήματα που είχε η οικογένεια.

Πληροφορίες από την κατάθεσή του στην αστυνομία αποτυπώνουν την ιδιαίτερη βιαιότητα των δραστών αφού όπως περιέγραψε ο 32χρονος πιλότος, οι δράστες είχαν στρέψει το όπλο τους στον κρόταφο του μωρού.

«Τους είπα πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου…» είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL