Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Γιώργος Πατούλης / Τα πανάκριβα πασχαλινά λαγουδάκια του Περιφερειάρχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Τα πανάκριβα πασχαλινά λαγουδάκια του Περιφερειάρχη

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Όσοι περνούν από τα σημεία που έχουν στηθεί τα λαγουδάκια του Γιώργου Πατούλη, περιορίζονται σε φαρμακερές ατάκες για την ολίγον έως και πολύ κιτς αισθητική τους. Μόνο που το γέλιο κόβεται εάν αναλογιστεί κανείς ότι το κάθε πασχαλινό λαγουδάκι κόστισε 15.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε μία εταιρεία και έδωσε έκπτωση 1%, κατοχυρώθηκε η προμήθεια τεσσάρων επιδαπέδιων διακοσμητικών παραστάσεων με τρισδιάστα λαγουδάκια, αυγά και κοτοπουλάκια και με φωτεινές επιγραφές με την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής.

Συνολικά η, λέμε τώρα, πασχαλινή διακόσμηση σε τέσσερα σημεία της Αττικής κόστισε 73.408 ευρώ με ΦΠΑ. Κατά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Χρήστος Καραμάνος και Γιώργος Μπαλάφας, από την παράταξη της Ρένας Δούρου, καταψήφισαν καταγγέλλοντας ότι:

-οι δαπάνες αυτές δεν συνάδουν με τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρας 
-η υποβολή προσφοράς από μία μόνον εταιρία επιβεβαιώνει ότι οι όροι του διαγωνισμού ήταν προβληματικοί (ουσιαστικά περιγράφουν συγκεκριμένες κατασκευές που προφανώς διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρία, πχ λαγουδάκι με σμόκιν, κοτοπουλάκι, κουνελάκι)»

Με δήλωσή του ο Γιάννης Σγουρός  κατήγγειλε ότι το κάθε λαγουδάκι προϋπολογίστηκε στο ποσόν των 15.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι «Ήταν τέτοια η επιθυμία των διοικούντων της Περιφέρειας Αττικής να προμηθευτούν τον στολισμό με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανάλωσαν πέντε σελίδες στη σχετική προκήρυξη για να περιγράψουν εξαντλητικά πως θα πρέπει να είναι τα ..κουνελάκια, τα λαγουδάκια και τα κοτοπουλάκια…!».

Ο Γιώργος Πατούλης, πάντως, δεν πτοείται και υποστηρίζει ότι τα λαγουδάκια των 15.000 ευρώ έκαστο ανέβασαν την ψυχολογία των πολιτών.

«Αυτό που θέλαμε είναι μέσα σε αυτή τη στεναχώρια που όλοι έχουμε με την πανδημία, να δει ο κόσμος μια πασχαλινή ατμόσφαιρα από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα φύγουν για τα χωριά τους. Οι επικρίσεις μου προκάλεσαν χαμόγελο. Αλλά είχα και θετικά σχόλια, πιστέψτε με. Αφού έκαναν το κόσμο να γελάσει πετύχαμε το στόχο μας θετικό είναι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL