Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
2 BF 40%
Ιωάννινα / Νέες αποκαλύψεις για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς - Πώς «τρύπησε» η πλατφόρμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννινα / Νέες αποκαλύψεις για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς - Πώς «τρύπησε» η πλατφόρμα

INTIME NEWS

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων μετά από εισαγγελική εντολή, προκύπτει ότι πρόκειται για άτομα που είχαν κλείσει κανονικά μέσα από την πλατφόρμα των εμβολίων τα ραντεβού τους για εμβολιασμό και όχι για χορήγηση αδιάθετων δόσεων μετά από ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί εκτός σειράς έγιναν στα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ έχουν γίνει περίπου πενήντα εμβολιασμοί, ενώ είχαν κλείσει πολύ περισσότερα ραντεβού από εργαζόμενους της ίδιας επιχείρησης, κατά πληροφορίες πτηνοτροφικής μονάδας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ακύρωση των εμβολιασμών που είναι προγραμματισμένα στο Νομό Ιωαννίνων και αφορούν άτομα κάτω των εξήντα ετών ή για όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που προβλέπεται να εμβολιαστούν αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με τις πρώτες καταθέσεις που έχουν δοθεί να μην μπορούν να εξηγήσουν πως άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με σενάρια στον τοπικό τύπο, το πιθανότερο είναι να έχει ενταχθεί το ΑΦΜ της συγκεκριμένης επιχείρησης στις κατηγορίες που παίρνουν προτεραιότητα για εμβολιασμό, και έτσι να ξεκλειδώσουν αυτόματα και τα ΑΜΚΑ όλων των εργαζόμενων οι οποίοι ειδοποιήθηκαν τις τελευταίες 20 μέρες με SMS ότι μπορούν να εμβολιαστούν.

Ζητούμενο είναι αν υπήρξε εντολή από κυβερνητικούς παράγοντες να ξεκλειδώσει το συγκεκριμένο ΑΦΜ ή απλώς η εταιρεία μπόρεσε με κάποιο τρόπο, που μένει να αποσαφηνιστεί, να ανοίξει το σύστημα για εμβολιασμό εκτός σειράς των εργαζομένων της. Ενδεχόμενο είναι να προστέθηκε κάποιος ΚΑΔ, δίνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμού, όπως έγινε για παράδειγμα με τους εκτροφείς μινκ. Από τη διοίκηση της επιχείρησης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση.

Απομένει ωστόσο στο υπουργείο Υγείας να δώσει διευκρινήσεις για τους δεκάδες εκτός σειράς εμβολιασμών της συγκεκριμένης εταιρείας τροφίμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, τα Νοσοκομεία έπραξαν πολύ σωστά. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ θα πρέπει όμως να διερευνηθεί πως έκλεισαν ραντεβού τα εν λόγω άτομα για εμβόλιο εκτός σειράς; Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι έκλεισαν ραντεβού μέσω της επιχείρησης;

Παράλληλα ρωτάει «ποιοι μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά. Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιάσθηκαν ακόμη οι ευπαθείς ομάδες»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL