Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Ιωάννινα / Παρέμβαση εισαγγελέα για δεκάδες εμβολιασμούς εκτός σειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννινα / Παρέμβαση εισαγγελέα για δεκάδες εμβολιασμούς εκτός σειράς

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌς
EUROKINISSI

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εμβολιασμοί εκτός σειράς τις τελευταίες ημέρες, σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης.

Οι εμβολιασμοί έγιναν στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων όπου και διαπιστώθηκε ότι άτομα που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, βρέθηκαν να έχουν κλεισμένα ραντεβού και να εμβολιάζονται κανονικά.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί πως κατέστησαν εφικτοί δεκάδες εμβολιασμοί έξω από κάθε διαδικασία.

Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή διαβιβάστηκε στην Αστυνομία και την έρευνα αναλαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Υγειονομικοί στο ένα από τα δύο νοσοκομεία διαπίστωσαν ότι στη σειρά των εμβολιασμών των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκαν άτομα τα οποία ούτε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία όσων έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν, ούτε είναι στις ευπαθείς ομάδες, ούτε όμως ανήκουν σε κατηγορίες στις οποίες διατίθενται τα αδιάθετα εμβόλια, όπως είναι οι αστυνομικοί. Αντίθετα ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας, όπως φέρονται να είπαν οι ίδιοι όταν ρωτήθηκαν.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι το σύστημα «άνοιξε» ώστε να γίνει καταχώρηση των ΑΜΚΑ και να προχωρήσει ο εμβολιασμός, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα κεντρικά. Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε σε πρώτη φάση να εξεταστεί πώς παραβιάστηκε το σύστημα των ραντεβού και να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή όποια άλλα αδικήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL