Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
ΟΣΥ / Αγοράζουν ιατρικά γάντια 20% πάνω από την λιανική από επιπλοποιό στις Σέρρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΥ / Αγοράζουν ιατρικά γάντια 20% πάνω από την λιανική από επιπλοποιό στις Σέρρες

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ένας συμπαθής κατά τα άλλα κατασκευαστής επίπλων από τις Σέρρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο σε μία ακόμη υπόθεση σπατάλης δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους υπουργούς της. Αυτή την φορά μάλιστα, όντας ο ίδιος ο επιπλοποιός στην περιοχή που εκλέγεται ο υπουργός που εποπτεύει την εταιρεία του Δημοσίου που έκανε την κραυγαλέα σπάταλη προμήθεια και έφερε στο φως ανάρτηση του faq.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι γνωστό εάν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έχει ψωνίσει στο παρελθόν έπιπλα από την Σεμελίδης και Σία Ο.Ε. στις Σέρρες. Ούτως ή άλλως, δεν θα ήταν εντελώς απίθανο, μιας και είναι η περιφέρεια όπου ο ίδιος εκλέγεται και είναι το προπύργιο του καραμανλικού... φέουδου στην βόρεια Ελλάδα. Και η εταιρεία φαίνεται να έχει ενδιαφέροντα προϊόντα.

screenshot ΣΕΜΕΛΙΔΗΣ ΣΕΡΡΕΣ
Screenshot

Δεν είναι επίσης γνωστό εάν η Σεμελίδης και Σία Ο.Ε. αφού άντεξε με επιτυχία μία δεκαετία μνημονίων αποφάσισε να κάνει στροφή στο αντικείμενό της προς τον τομέα της Υγείας από απλή «έμπνευση» ή επιχειρηματική διορατικότητα λόγω της πανδημίας. Πάντως, μόλις στις 22 Φεβρουάριου φέτος προσέθεσε στο καταστατικό της το «εμπόριο ειδών - μέσων ατομικής προστασίας», όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

ΣΕΜΕΛΙΔΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Ούτε δύο μήνες μετά, η επιχειρηματική αυτή επιλογή επιβραβεύτηκε, καθώς η Σεμελίδης και Σία Ο.Ε. πήρε παραγγελία από τις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) στην Αθήνα αξίας 243.000 ευρώ, προκειμένου να προμηθεύσει τον οργανισμό που εποπτεύει ο εκλεγόμενος στην ίδια περιφέρεια υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, με 1.600.000 γάντια νιτριλίου χωρίς πούδρα.

Και ακόμη καλύτερα, ενώ πρόκειται για μία παραγγελία σε ποσότητα χονδρικής, πέτυχε να πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο τιμή ανά τεμάχιο υψηλότερη της λιανικής που κάθε πολίτης μπορεί εύκολα να βρει με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, η τελική τιμή με ΦΠΑ για κάθε συσκευασία 100 τεμαχίων που θα πληρώσει ο ΟΣΥ είναι 15,19 ευρώ ανά τεμάχιο, όταν σε κάποια από τις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης προϊόντων ξεκινά από τα 12,50 ευρώ ανά τεμάχιο. Δηλαδή, πάνω από 20% ακριβότερα από την διαθέσιμη τιμή λιανικής...

Φυσικά, δεν θα περίμενε κανείς να υπογράφει ο υπουργός Κ. Αχ. Καραμανλής. Στην θέση να εξηγήσουν τι ακριβώς σκέφτονταν και τι επέλεξαν θα μπορούσαν να βρεθούν στο μέλλον ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ και διευθυντής προμηθειών που υπογράφουν, όπως φαίνεται στο έγγραφο.

ΟΣΥ ΣΕΜΕΛΙΔΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Διαύγεια

Κάποιος μπορεί να αναζητήσει διάφορες «ερμηνείες» για αυτήν και για κάθε άλλη από τις αμέτρητες αντίστοιχες περιπτώσεις παράδοξων και δαπανηρών προμηθειών της κυβέρνησης. Όπως φαίνεται ωστόσο από την αυξανόμενη φαιδρότητά τους, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει στο Μαξίμου και τον κύκλο του πρωθυπουργού όλη την ροή «αγάπης» για τα γαλάζια κυβερνητικά στελέχη. Έτσι, «αναγκάζονται» να εξευτελίζονται ακόμη και τα πιο παραδοσιακά «τζάκια» της παράταξης της ΝΔ με πρακτικές ψιλικατζίδικου...

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Το πάρτι συνεχίζεται

«Χαράς Ευαγγέλια για την σερραϊκή επιχειρηματικότητα! Το ΕΒΕΣ Σερρών και ειδικά ο πρόεδρος κ. Μέγκλας, πρέπει επιτέλους να αισθάνονται δικαιωμένοι. Η εθνοσωτήριος κυβέρνηση των "αρίστων" στηρίζει με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τοπική οικονομία» σχολιάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «ο ΟΣΥ, οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., φορέας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, προχώρησε σε αγορά – μαμούθ 1.600.000 (ενός εκατομμύριου εξακοσίων χιλιάδων) γαντιών,  από την εταιρεία “Σ……ης και Σία Ο.Ε.” που εδρεύει στις Σέρρες, με τίμημα 196.000 ευρώ συν ΦΠΑ, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ξεπερνάει τια 240.000 ευρώ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της εταιρείας. Η οποία  ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίες. Ο σωστός επιχειρηματίας όμως βλέπει μπροστά. Έτσι λοιπόν, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε σε επέκταση του καταστατικού της,  προκειμένου να περιλαμβάνει ως σκοπό και το «Εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας  (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη»! Και ώ του θαύματος! Mέσα σε ένα μήνα, πούλησε στον εποπτευόμενο από τον κ. Καραμανλή φορέα,  1.600.000 γάντια εξεταστικά νιτριλίου χωρίς πούδρα, σε τιμή μάλιστα υψηλότερη  της λιανικής. Αν δεν πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση του ελληνικού επιχειρηματικού δαιμόνιο, για μια ακόμη απόδειξη της  φιλοεπενδυτικής στάσης των Μητσοτάκη-Καραμανλή  για τι άλλο πρόκειται;».

«Εμείς χαιρόμαστε ασφαλώς για την αγορά αυτή. Και είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα  όλα τα επιπλάδικα του ν. Σερρών θα τύχουν της ανάλογης ανιδιοτελούς στήριξης προμηθεύοντας τους Έλληνες με αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές κλπ. Θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά οι κακόβουλοι  και οι Κασσάνδρες που λένε ότι με τέτοιες αδιαφανείς μεθοδεύσεις και πρακτικές οι κυβερνήσεις φεύγουν νύχτα- ενίοτε και με ελικόπτερο» τονίζει η ΝΕ Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL