Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
«Πάσχα στο χωριό» / «Θα δημιουργήσει έκρηξη κρουσμάτων που θα τη θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πάσχα στο χωριό» / «Θα δημιουργήσει έκρηξη κρουσμάτων που θα τη θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή»

τροχαία αστυνομία έλεγχος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού με δραματικές εκκλήσεις προσπαθούν να προσγειώσουν στην τραγική πραγματικότητα τα κυβερνητικά στελέχη που μοιράζουν ελπίδες εξόδου από την πανδημία.

Έχουμε χάσει τον έλεγχο επεσήμανε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου  Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος επισημαίνοντας πως το άνοιγμα δραστηριοτήτων γίνεται εν μέσω θυέλλης και υπάρχει κίνδυνος από υγειονομική κρίση να μετατραπεί σε εθνική κρίση.

Εφιαλτική χαρακτήρισε την εικόνα της πανδημίας και μαρτυρική της εφημερίας που βίωσαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου με 62 εισαγωγές και πληρότητα στις κλίνες εντατικής που φτάνει στο 95%.

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο OPEN σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό επισημαίνοντας ότι είναι τέτοια η έκταση της μόλυνσης που θα προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων που θα τη θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», επεσήμανε ότι ότι οι μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα αποτελούν ρίσκο.

Προέβλεψε αποκλιμάκωση στα κρούσματα προς το τέλος Απριλίου, εκτιμώντας ότι θα πέσουν στα 2.500 περίπου σε ημερήσια βάση, προειδοποίησε, όμως, ότι η αποκλιμάκωση δεν θα φανεί στον αριθμό των διασωληνωμένων και κατά συνέπεια η πίεση στο σύστημα υγείας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL