Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
La Stampa / Astrazeneca, Johnson & Johnson τέλος από του χρόνου στην ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

La Stampa / Astrazeneca, Johnson & Johnson τέλος από του χρόνου στην ΕΕ

ΕΜΒΟΛΙΟ

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών χωρών μελών της ΕΕ, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια τεχνολογίας ιικού φορέα και έχουν εγκριθεί για φέτος δεν θα ανανεωθούν με το τέλος της τρέχουσας διάρκειάς τους», αναφέρει η La Stampa.

Επικαλούμενη πηγή από το ιταλικό υπουργείο Υγείας, η εφημερίδα διευκρινίζει ότι αντίθετα, οι Βρυξέλλες θα επικεντρωθούν σε εμβόλια που χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA (mRNA). Την συγκεκριμένη τεχνολογία εισήγαγαν οι Pfizer/BioNTech και Moderna με τα δικά τους εμβόλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στις αρχές Μαρτίου η Pfizer/BioNTech έχει προσδιορίσει την δυνατότητα παραγωγής της για το 2022 στα 3 δισεκατομμύρια δόσεις. 

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ σχολίασε ότι η Κομισιόν κρατά όλες τις επιλογές της ανοιχτές ώστε να είναι προετοιμασμένη για τις νέες φάσεις της πανδημίας, από το 2022 και ύστερα. «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε συμβατικά θέματα», προσέθεσε. Σε αντίστοιχη ερώτηση προς το ιταλικό υπουργείο Υγείας, υπήρξε άρνηση για σχολιασμό.

Το πρακτορείο σημειώνει επίσης ότι η Κομισιόν έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την Johnson&Johnson για την απολύτως απρόοπτη ανακοίνωση καθυστερήσεων στην παράδοση δόσεων στην ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL