Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Κατερίνη / Με αναπηρία 80% ο 58χρονος που ξυλοκόπησαν άγρια οι αστυνομικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνη / Με αναπηρία 80% ο 58χρονος που ξυλοκόπησαν άγρια οι αστυνομικοί

Βίντεο
(SCREENSHOT)

Με μια διοικητική έρευνα και χωρίς να έχει ανακοινωθεί ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, όπως καταδεικνύει το βίντεο, στον άγριο ξυλοδαρμό 58χρονου με αναπηρία 80% και του 24χρονου γιού του, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, προσπαθεί η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ξεπεράσουν επικοινωνιακά το νέο άγριο ξυλοδαρμό πολιτών από αστυνομικούς.

https://twitter.com/Marka149133376/status/1382013391108255747

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην Κατερίνη καθώς ο 58χρονος με αναπηρία 80%, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Οι περιγραφές του γιού του ο οποίος επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια σοκάρουν καθώς η επίθεση των αστυνομικών όπως καταγγέλλουν έγινε καθώς παρακολουθούσαν από συρματοπλέγματα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ηρακλή Λάρισας, στην οποία παίζει ο αδερφός του 29χρονου.

Οι αστυνομικοί πήγαν να κάνουν έλεγχο στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων για τον κορωνοϊό και όταν ο 58χρονος τους είπε ότι δεν είχε ταυτότητα μαζί του άρχισε, όπως καταγγέλλουν, ο άγριος ξυλοδαρμός τους ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Όπως καταγγέλλει ο 24χρονος και η σύζυγος του 58χρονου η αστυνομία προέβη σε απαράδεκτες ενέργειες μετά τον ξυλοδαρμό τους και συγκεκριμένα:

-Κατά την σύλληψη του ο 58χρονος ζήτησε την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κατερίνης καθώς είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό και δεν αισθανόταν καλά. 

-Η διακομιδή του ωστόσο άργησε να γίνει σχεδόν δύο ώρες από την σύλληψη και παρά τις όποιες εκκλήσεις του, με αποτέλεσμα με το που έφτασε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, να υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

 

«Tα “μεμονωμένα” περιστατικά αστυνομικής βίας συνεχίζονται ακάματα και απάνθρωπα»

Σειρά ερωτημάτων προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θέτει ο Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή το νέο περιστατικό απίστευτης αστυνομικής βίας. «Κύριε Χρυσοχοΐδη καλημέρα σας. Tα “μεμονωμένα” περιστατικά αστυνομικής βίας συνεχίζονται χωρίς διακοπές, ακάματα και απάνθρωπα» υπογραμμίζει σε δήλωσή του.

Αναλυτικά, ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει:

«Και ενώ το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι στο ναδίρ, η κοινωνία έχει συγκλονιστεί από την ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, οι πυροβολισμοί και οι δολοφονίες σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της χώρας είναι συχνό φαινόμενο, η απαράδεκτη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική δράση συγκεκριμένων θυλάκων της αστυνομίας συνεχίζεται.
Αυτή τη φορά, ξυλοκόπησαν έναν καρκινοπαθή πατέρα με τον γιο του στην Κατερίνη.

Κύριε Χρυσοχοΐδη,
Τι πρέπει ακόμα να γίνει για να προσανατολίσετε την αστυνομία στο ρόλο της, την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την ασφάλεια του πολίτη και όχι στη βία και τον ξυλοδαρμό πολιτών από αφιονισμένες αγέλες “αστυνομικών”;
Πώς ανέχεστε την απάνθρωπη δράση όσων ντροπιάζουν τη ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία και την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών;
Μην μας πείτε πάλι για ΕΔΕ. Πείτε μας ποιοι δίνουν εντολές τέτοιας δράσης και ποιοι αποτάσσονται από την ΕΛΑΣ.
Διαφορετικά, έχετε ολόκληρη την ευθύνη καθώς θα αποδεικνύεται ότι η συνέχιση περιστατικών αστυνομικής βίας, ακάματα και απάνθρωπα, έχουν και την ανοχή σας και ίσως και τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL