Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Εκτέλεση Καραϊβάζ / Μαφιόζικη ενέδρα θανάτου - Στο φως μαρτυρίες περαστικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Καραϊβάζ / Μαφιόζικη ενέδρα θανάτου - Στο φως μαρτυρίες περαστικών

Δολοφονία του Καραϊβάζ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Καρτέρι θανάτου έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο έστησαν οι δύο άγνωστοι λίγο πριν τις 14.30, δολοφονόντας τον δημοσιογράφο με τουλάχιστον έξι σφαίρες. Μάλιστα οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες.

Την υπόθεση που ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του. Ο δημοσιογράφος επέστρεφε από τη δουλειά του στο Star και όπως φαίνεται οι δολοφόνοι του τον παρακολουθούσαν.

Το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ
Το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τέσσερις υπάλληλοι που βρίσκονταν στο σημείο για να κλαδέψουν δέντρα, κατέθεσαν στην αστυνομία πως είδαν δύο άτομα με στρατιωτικού τύπου μπουφάν και ταυτόχρονα υποστήριξαν πως ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν πολλές λεπτομέρειες καθώς οι δράστες με το που ολοκληρώθηκαν οι πυροβολισμοί έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το όπλο που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής του δημοσιογράφου ήταν ένα «9άρι» πιστόλι, το οποίο το άδειασε όλο.

 Στην κάμερα του Alpha μίλησε γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζε πως ήταν κάποιος που είχε λιποθυμήσει και σκέφτηκε να μην πάει κοντά στο σημείο για να παρκάρει, λέγοντας «όπως προχώρησα είδα το αίμα ρέει. Ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπρούμητα γι’ αυτό νόμιζα ότι κάποιος ίσως λιποθύμησε. Ήταν πεσμένος κάτω» ανέφερε και συνέχισε:

«Παρκάρω το αυτοκίνητο, επειδή ήταν τρεις υπάλληλοι του δήμου μέσα στο πάρκο που καθαρίζανε, πήγα αμέσως και τους ρώτησα τι έγινε ρε παιδιά ‘πέρασε μια μηχανή τον πυροβολήσανε και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή και στη συνέχεια έφυγαν’»

«Τον είδα στο πεζοδρόμιο είχε κατέβει ίσως από το αυτοκίνητο, είχε μάλλον μόλις κατέβει» κατέληξε.

Μαρτυρίες κάνουν επίσης λόγο για χρήση σιγαστήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL