Live τώρα    
7°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
5.3°C7.9°C
3 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
4 °C
2.0°C5.7°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
3.8°C6.0°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
8 °C
6.6°C8.2°C
4 BF 90%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
-1 °C
-1.1°C3.4°C
0 BF 55%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τρεις διασωληνώθηκαν αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Τρεις διασωληνώθηκαν αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με ηλικιωμένους
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Συνάντηση με πολίτες 64 έως 93 ετών που εμβολιάστηκαν είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε όσους έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό του.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι το ρίσκο του να είναι κανείς ανεμβολίαστος είναι πολύ μεγάλο. «Μη κοροϊδευόμαστε, ο κορωνοϊός είναι κακή αρρώστια και όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο επικίνδυνο είναι να πάθεις κάποια σοβαρή επιπλοκή. Για να σας δώσω ένα μόνο στατιστικό στοιχείο το οποίο νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον, κοίταζα λίγο τις διασωληνώσεις του μήνα Μαρτίου και από τις 200 διασωληνώσεις που κάναμε τον Μάρτιο μόνο τρεις αφορούσαν συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Οι 197 από τις 200 διασωληνώσεις ήταν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν πλήρως εμβολιαστεί» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τον αν η περιπέτεια των τριών διασωληνωμένων ασθενών που είχαν εμβολιαστεί είχε αίσιο τέλος.

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά κατέφυγε σε μισές αλήθειες σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, ισχυριζόμενος ότι ξεπεράσαμε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν γίνει 690.740 εμβολιασμοί δύο δόσεων.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

«Καλωσήρθατε καταρχάς. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας έχουμε σήμερα μαζί μας. Ξέρετε χθες ήταν μία σημαντική μέρα διότι καταφέραμε και ξεπεράσαμε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών και από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία είπαμε ότι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να αφήσουμε την περιπέτεια αυτή πίσω μας είναι να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι δυστυχώς ο ρυθμός των εμβολίων καθορίζεται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη αγοράζει τα εμβόλια μαζικά και τα δίνει στα κράτη-μέλη κατά αναλογία του πληθυσμού τους.

Η Ευρώπη πήρε τη σωστή απόφαση να τα αγοράσει μαζί και να τα μοιράσει με δίκαιο τρόπο διότι σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν έπρεπε να ανταγωνιζόμαστε ας πούμε τη Γερμανία ή τη Γαλλία για να βρίσκουμε εμβόλια.

Υπήρχαν όμως καθυστερήσεις στις παραδόσεις αλλά τώρα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο και βέβαια από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να εμβολιάσουμε τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας. Γιατί; Διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο στην περίπτωση που κολλήσουν κορωνοϊό.

Και θέλουμε επίσης να έχουμε μία διαδικασία η οποία να είναι πολύ απλή, πολύ εύκολη ώστε να μπορείτε να πάτε να εμβολιαστείτε χωρίς ταλαιπωρία και με έναν τρόπο που θα σας κάνει να αισθάνεστε ωραία. Και πιστεύω ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει.

Οπότε ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την προθυμία με την οποία πήγατε και εμβολιαστήκατε, να ακούσω λίγο τις δικές σας εμπειρίες από όλη αυτή τη διαδικασία, ποιος σας βοήθησε να κλείσετε το ραντεβού, πώς σας υποδέχτηκαν, πώς λειτούργησε συνολικά όλη αυτή η διαδικασία. Και θέλω κυρίως να ακουστεί η δική σας φωνή για να μπορέσουμε να πείσουμε συμπολίτες μας, πιο ηλικιωμένους, που δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφαση να εμβολιαστούν, ότι πρέπει να το κάνουν.

Διότι σήμερα έχουμε εμβόλια διαθέσιμα για συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, και  πρέπει να τους πείσουμε, να τους πείσετε, να με βοηθήσετε να τους πείσουμε, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν.

Να καταλάβουν καταρχάς ότι το ρίσκο του να είναι κανείς ανεμβολίαστος είναι πολύ μεγάλο: μη κοροϊδευόμαστε, ο κορωνοϊός είναι κακή αρρώστια και όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο επικίνδυνο είναι να πάθεις κάποια σοβαρή επιπλοκή. Για να σας δώσω ένα μόνο στατιστικό στοιχείο το οποίο νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον, κοίταζα λίγο τις διασωληνώσεις του μήνα Μαρτίου και από τις 200 διασωληνώσεις που κάναμε τον Μάρτιο μόνο τρεις αφορούσαν συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Οι 197 από τις 200 διασωληνώσεις ήταν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν πλήρως εμβολιαστεί.

Ξέρουμε λοιπόν και από το Ισραήλ και από το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν προχωρήσει πιο μπροστά, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και γι’ αυτό και πρέπει να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, ώστε να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας που κινδυνεύουν και περισσότερο, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν, να μπουν στην πλατφόρμα, να κλείσουν το ραντεβού τους. Έχουμε ραντεβού διαθέσιμα γι’ αυτούς και τον Απρίλιο και τον Μάιο, ώστε να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι, γιατί τους ίδιους αφορά πρωτίστως.

Οπότε αυτά ήθελα να πω εισαγωγικά. Θέλω να μου πείτε εσείς λίγο πώς βιώσατε όλη αυτήν τη διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL