Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Ανδρέας Ξανθός / Διαχειριστικό μπάχαλο με τα αμφίβολης αξιοπιστίας self tests
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Ξανθός / Διαχειριστικό μπάχαλο με τα αμφίβολης αξιοπιστίας self tests

Ξανθός Άγιος Σάββας
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την άμεση ανάγκη ενός σχεδίου το οποίο θα επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις και δομές της χώρας, θα επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, θα ενσωματώσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το προσωπικό τους στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές υπογράμμισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός κατά την επίσκεψή του στον Άγιο Σάββα.

Ο ίδιος τόνισε δε, ότι «πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στον έλεγχο διασποράς του ιού στην κοινότητα, στο γενικό πληθυσμό με αναβαθμισμένη υγειονομική επιτήρηση, εκτεταμένο testing, καλή ιχνηλάτηση μέσα από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας, και όχι μεταθέτοντας την ευθύνη για τον έλεγχο της πανδημίας και για την πρόληψη της διασποράς στον πολίτη και στην αυτοεξέτασή του».

Ακόμη, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πορεία της πανδημίας τόνισε ότι στη χώρα εξελίσσεται μια «υγειονομική τραγωδία» και πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται «σε λειτουργικό blackout».

«Υπάρχουν δυστυχώς αποτρέψιμοι θάνατοι οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δημόσια νοσοκομεία αξιοπρεπώς και αξιόπιστα ούτε τα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό, αλλά ούτε και την υπόλοιπη νοσηρότητα του πληθυσμού», σημείωσε ο Ανδρέας Ξανθός.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα self tests τα χαρακτήρισε «αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας» κάνοντας λόγο για «διαχειριστικό μπάχαλο», της κυβέρνησης η οποία διότι δεν έχει προετοιμάσει ούτε το σύστημα των φαρμακείων.

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατανόηση στην ενημέρωση και στην διαχείριση αυτής της νέας υποτιθέμενη στρατηγικής της κυβέρνησης που νομίζουμε ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της πανδημίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, αναφερόμενος στην περίπτωση του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά, έκανε λόγο για «απροσχημάτιστη απόλυση» και για «πολιτικό ρεβανσισμό και εκδικητικότητας» από πλευράς του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL