Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Λαϊκές αγορές / Αδιάλλακτος απέναντι στους παραγωγούς ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λαϊκές αγορές / Αδιάλλακτος απέναντι στους παραγωγούς ο Άδωνις Γεωργιάδης

παραγωγοί λαϊκή αγορά υπουργείο Ανάπτυξης
(avgi.gr)

Στα «κάγκελα» έχει οδηγήσει τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με το οποίο επιχειρείται να μπουν «από την πίσω πόρτα» οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στο χώρο. Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τα προεδρεία των παραγωγών των λαϊκών αγορών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε αδιάλλακτος στα περισσότερα ζητήματα, που του έθεσαν. Όπως έκανε γνωστό, το νομοσχέδιο θα τεθεί σήμερα το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς ωστόσο να ικανοποιεί το κεντρικό αίτημα των παραγωγών για απρόσκοπτη πρόσβαση στους πάγκους των αγορών από συγγενείς πρώτου βαθμού, χωρίς δηλαδή να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά τους να συνεχίσουν το επάγγελμα, διατηρώντας τη θέση των γονιών στη λαική.

Οι παραγωγοί, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα, εξέφρασαν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για το νομοσχέδιο, το οποίο περιμένου να μελετήσουν. Όπως τόνισαν, τα κριτήρια που μπαίνουν δεν σχετίζονται με το επάγγελμα (επίπεδο σχολικής εκπαίδευσης) και καθιστούν το επάγγελμα από ελεύθερο «κλειστό». Διακήρυξαν δε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί

παραγωγοί λαϊκή αγορά υπουργείο Ανάπτυξης
(avgi.gr)

Σήμερα, οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών πραγματοποίησαν απεργία σε όλη την Ελλάδα, ενώ μοίρασαν στις λαϊκές τα προϊόντα τους δωρεάν στους καταναλωτές. 

«Οκτώ ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και 100 σωματεία παραγωγών και επαγγελματιών απεργούμε και ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου» τόνισε στο avgi.gr ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παντελής Μόσχος, από την λαϊκή αγορά του Κολωνού. 

https://www.youtube.com/watch?v=RcMl-eRGsdM

Όπως κατήγγειλε ο Π. Μόσχος, το νομοσχέδιο που έχει εξαγγελθεί «αλλοιώνει τη φιλοσοφία των λαϊκών αγορών». «Εμείς σήμερα μοιράζουμε δωρεάν τα προϊόντα σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη».

https://www.youtube.com/watch?v=VgBkvwKESuo


Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες καταγγέλλουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους καθώς τα κριτήρια για διεκδίκηση πάγκου γίνονται εξωφρενικά. Τονίζουν ότι επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για παραβάσεις, μπαίνουν παράλογες απαιτήσεις για τους τρόπους διάθεσης των προϊόντων, ενώ ο θεσμός που υπηρέτησε πιστά εδώ και 92 χρόνια τους Έλληνες καταναλωτές, αλλοιώνεται, καθώς μετατρέπεται στην ουσία σε «υπαίθριο σούπερ μάρκετ», χωρίς παραγωγούς που φέρνουν απ' ευθείας τα προϊόντα απ' το χωράφι στον πάγκο.

λαϊκή αγορά
(avgi.gr)
λαϊκή αγορά
(avgi.gr)

Χαρά Καφαντάρη: Μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λαϊκών

«Στηρίζουμε τους αγώνες σας, είμαστε κοντά σας» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χαρά Καφαντάρη, η οποία έδωσε το παρών στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. «Δεν θα επιτρέψουμε και μαζί θα αγωνιστούμε να μην περάσουν αυτά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των λαϊκών αγορών» υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/watch?v=tL7659wgbF8

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και βουλευτές από Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL