Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Άγιος Σάββας / Στο δικαστήριο κρίνεται η εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγιος Σάββας / Στο δικαστήριο κρίνεται η εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων

Κώστας Καταραχιάς

Ημέρα απόλυσης σήμερα 31 Μαρτίου του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», του μοναδικού επικουρικού γιατρού σε όλη τη χώρα, του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. «Έγκλημά» ότι ως πρόεδρος του σωματείου στον «Άγιο Σάββα» πάλεψε για την ενίσχυση του ΕΣΥ.   

Ίσως και εντός της ημέρας να εκδοθεί απόφαση για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της εκδικητικής απόλυσης του γιατρού. Νωρίτερα, σήμερα, η υπόθεσή του συζητήθηκε στην Ευελπίδων, ενώ έξω από τα δικαστήρια ήταν σε εξέλιξη άλλη μια κινητοποίηση των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο, που στέκονται στο πλευρό του Κ. Καταραχιά όλο το τελευταίο διάστημα.

Άγιος Σάββας Ευελπίδων
(avgi.gr)

Σε δηλώσεις του, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο Κ. Καταραχιάς έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του, που φαίνεται όπως τόνισε από το γεγονός ότι παρέστησαν δικηγόρος της πρώτης ΥΠΕ, αλλά και νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Είναι υπόθεση του υπουργείου η δίωξή μου και η απόλυσή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα».

https://www.youtube.com/watch?v=e95Cd_4e6x8

«Ο Κώστας είναι ο μόνος από τους 2.000 επικουρικούς γιατρούς που η σύμβασή τους δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 αλλά λήγει σήμερα σε μια περίοδο που αναστέλλονται άδειες γιατρών, που επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί» τόνισε ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης

«Έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή ότι εξαντλήσαμε το καθήκον μας. Η ευθύνη ανήκει στη δικαστική εξουσία αν θα σταθεί στο ύψος της ή θα συνεργήσει στο κυβερνητικό έγκλημα» υπογράμμισε ο δικηγόρος. Έκανε δε λόγο για απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. 

Το αίτημα του για αναστολή της απόλυσής του στήριξαν δικηγόροι από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς).

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» προαναγγέλλει συνέχιση του αγώνα του. «Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικά για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!» τονίζουν και επαναλαμβάνουν το σύνθημα που δονεί όλες τους τις κινητοποιήσεις: «Κικίλια Μπαλαούρα ακούστε το καλά, ο Καταραχιάς θα μείνει στη δουλειά».

Οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο καταγγέλλουν και τη στάση του Βασίλη Κικίλια, που στη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας όχι μόνο αρνήθηκε να τους δεχθεί για να ακούσει τα αιτήματά τους, αλλά έστειλε εναντίον τους ΜΑΤ που τους χτύπησαν με γκλομπιές και χημικά.

«Δεν μας λυγίζουν, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά» υπογραμμίζουν.

Βίντεο - φωτογραφίες - ρεπορτάζ: Τάσος Γιαννόπουλος
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL