Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Κορωνοϊός / Απίστευτος ισχυρισμός της ΕΡΤ – Διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ για λόγους παρηγορητικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Απίστευτος ισχυρισμός της ΕΡΤ – Διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ για λόγους παρηγορητικούς

ΕΡΤ
(ERTFLIX.GR/SCREENSHOT)

Τη στιγμή που δεκάδες ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, με τους θανάτους να είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι οι ασθενείς δεν μπαίνουν στην εντατική για «παρηγορητικούς λόγους». Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για ασθενείς που κινδυνεύουν να πεθάνουν.

https://youtu.be/XT8PnYo4phM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, δημοσιογράφος στο δελτίο αναφέρει ότι απηύθυνε ερώτημα σε γιατρούς νοσοκομείων σχετικά με τον λόγο για τον οποίο διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε απλούς θαλάμους παρά το γεγονός ότι το «75% των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έχει παραχωρηθεί στο δημόσιο» όπως σημείωσε.

«Η απάντηση που είχαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση είναι όταν κάποιος μένει πάνω από 24 ώρες σε έναν απλό θάλαμο αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν επρόκειτο να διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρωτόκολλα αλλά τώρα διασωληνώνεται αν πάσχει από κορωνοϊό για παρηγορητικούς λόγους. Επειδή ενδεχομένως να δημιουργείται ένα ασφυκτικό φαινόμενο στην αναπνοή του και αυτό δεν το θέλει κανείς να γίνεται. Είναι για λόγους ανακουφιστικούς».

Η αναφορά της ΕΡΤ έγινε λίγες ώρες μετά τη δήλωση που είχε κάνει η διευθύντρια ανοσολογίας του Ευαγγελισμού Αλέκα Τσιρογιάννη η οποία είχε σημειώσει ότι υπάρχουν διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ αν επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL