Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Self test / Συνεχίζεται το μπάχαλο – Τώρα λένε ότι είναι εθελοντική η δήλωση των αποτελεσμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self test / Συνεχίζεται το μπάχαλο – Τώρα λένε ότι είναι εθελοντική η δήλωση των αποτελεσμάτων

Rapid test
EUROKINISSI

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ της κυβέρνησης με τα self test για κορωνοϊό. Την Παρασκευή ο Άκης Σκέρτσος δεν διευκρίνισε εάν τα rapid test που βγαίνουν θετικά θα δηλώνονται για να υπάρχει και η απαραίτητη ιχνηλάτηση. Την επομένη δήλωσε πως το self testing δεν θα δηλώνεται σε κάποια πλατφόρμα, ενώ χθες ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα επανήλθε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνοντας ότι δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά εθελοντική η δήλωση των αποτελεσμάτων των self test για κορωνοϊό.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επανέλαβε ότι τα self test θα χορηγούνται στους πολίτες από αρχές Απριλίου, κάτι που οι φαρμακοποιοί θεωρούν αδύνατο. Παράλληλα παρέμεψε στο άμεσο μέλλον τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα self test είναι προ-τεστ, τονίζοντας ότι οι πολίτες αφού βγουν θετικοί θα μπορούν να μεταβούν σε δημόσιες δομές και να κάνουν δωρεάν rapid test. Επανέλαβε παράλληλα ότι δημιουργείται μια πλατφόρμα όπου θα μπορεί κανείς εθελοντικά να δηλώνει αν είναι θετικός στον ιό με βάση το self test, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση να το δηλώσει κάποιος, διότι πιστεύουμε στην ατομική ευθύνη κι ότι ο κάθε συμπολίτης μας καλό θα είναι να το δηλώσει» για να μπορέσει με βάση αυτό για παράδειγμα να πάρει άδεια από τη δουλειά του πρόσθεσε.

«Τα φαρμακεία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε ο υπουργός και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς «ξεκινήσαμε με τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν λιγότερες ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους νεότερους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL