Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.7°C19.8°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.0°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C18.2°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 82%
Νίκος Νικολάου / Ο καταγγελλόμενος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης είχε στηρίξει δημόσια την Μενδώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Νικολάου / Ο καταγγελλόμενος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης είχε στηρίξει δημόσια την Μενδώνη

Νίκος Νικολάου

Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου και καλείται επισήμως από την υπουργό Πολιτισμού για εξηγήσεις, είχε μιλήσει στο Mega όταν προέκυψε η υπόθεση Λιγνάδη, ενώ φούντωνε μάλιστα το αίτημα για παραίτησή της.

«Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα» είχε δηλώσει ο Νίκος Νικολάου.

«Η υπουργός όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς δεν έχει μπροστά της το ‘’ποινικό μας μητρώο’’. Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν» είχε δηλώσει.

Είχε μάλιστα επισημάνει ότι «ακούγαμε κάποια πράγματα. Όχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια» και είχε σημειώσει ότι πρέπει να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην υάρχει φόβος σε θύματα να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά.

Δείτε όλο το βίντεο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL