Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Νέα Σμύρνη / Συνελήφθη 30χρονος για την επίθεση κατά του αστυνομικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Σμύρνη / Συνελήφθη 30χρονος για την επίθεση κατά του αστυνομικού

Δράση Νέα Σμύρνη
INTIME NEWS

Τον άνθρωπο που φέρεται να πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ένας 30χρονος Ελληνο-ιρακινής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, ως ο φερόμενος δράστης που έτρεξε περίπου 100 μέτρα και έριξε τον ειδικό φρουρό από τη μηχανή της ομάδας «Δράσης».

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με το Open, ο 30χρονος διέμενε στη Μαγούλα και εργαζόταν ως αποθηκάριος. Στην περιοχή αυτή συνελήφθη από τις Αρχές. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο 30χρονος κρυβόταν σε μια αποθήκη για να αποφύγει τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές κι άλλες φορές στο παρελθόν, καθώς πρόκειται για οπαδό που είχε και παλαιότερα συλληφθεί για οπαδική βία και κατοχή ναρκωτικών.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν τα 16 άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Ανάμεσα τους ένας 22χρονος που κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του και συνελήφθη αφού έχασε το πορτοφόλι με την ταυτότητά του σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Στα υπόλοιπα δέκα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. 

Και οι 16 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ για τους επτά από τους δεκάεξι κατηγορουμένους, η δικογραφία διαχωρίστηκε, καθώς είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι χθες προσήχθησαν άλλα 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία, 27χρονος άνδρας της Δράσης και άλλοι δύο με κατάγματα στα δάχτυλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL