Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΑΠΘ / Οι μαζικές αντιδράσεις έδιωξαν την αστυνομία από την Πρυτανεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Οι μαζικές αντιδράσεις έδιωξαν την αστυνομία από την Πρυτανεία

Αστυνομία στο ΑΠΘ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκε για περίπου δύο ώρες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δικηγόροι, δημοσιογράφοι και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν - τουλάχιστον για την ώρα - λίγο μετά τις 22.30. Οι φοιτητές αντέδρασαν με πανηγυρικά συνθήματα.

https://www.facebook.com/chris.honey2/posts/10158903752442976?__cft__[0]=AZX3xwLWm892UmJLiPpGMjNelXEqpWv1Hy_SIKVMyUWZGD00igGTtZonG_lYfokiKFopooAKYnblMFNbI731bWcgGrWmJ4KFqLklKwkelD0wpGJdZlWFnCDbzgJDxR-t-sSQhm3dcocPg74TXL-AowPz&__tn__=%2CO%2CP-R

Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100 φοιτητές και φοιτήτριες έσπασαν την απαγόρευση και πήγαν από τη Σχολή Θεάτρου με πορεία στην Πρυτανεία. Η αστυνομία τους επιτέθηκε με χημικά για να μην μπουν στο πανεπιστήμιο, παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να περάσουν.

https://www.facebook.com/chris.honey2/posts/10158903849237976?__cft__[0]=AZUTqJQIfuL3-p6bRL84YkXMUAaht7uuiVePW-gPyrtlCZOLftlHRCBivZmkccPlZmYBtGIfDRijNvKeFeeAqQwMsxR93yKbgn2uxKmeqzWiXeQHfqfK1BRxlfLT0G9tXRErTOkYPYpceByXhSVvhkGQ&__tn__=%2CO%2CP-R

Αξίζει να σημειωθεί ότι διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. και αύρες έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες.

https://twitter.com/AvgiOnline/status/1369022500596813824https://twitter.com/AvgiOnline/status/1369021727062294528

Τα βίντεο από το Twitter είναι από τον δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο Ιάσονα Μπάντιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων που προσέγγιζαν το χώρο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εντός της Πρυτανείας αλλά και άλλων σχολών του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της σύσκεψης φέρεται να ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν τυχαία καθώς στο βάθος του μυαλού του βρίσκεται η κατάληψη της Πρυτανείας.

Σπίρτζης: Επιχείρηση τρόμου και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει …. οι αύρες που άρον άρον μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, με το σώμα των πραιτοριανών Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη επιχειρούν στο ΑΠΘ, για να αντιμετωπίσουν την κατάληψη φοιτητών ενάντια στον νόμο Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως» αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετά τη Νέα Σμύρνη, στο ΑΠΘ και πάλι η στοχοποίηση της νεολαίας της χώρας μας.

Τα σώματα πραιτοριανών των κ.κ. Μητσοτάκη Χρυσοχοΐδη έχουν αποκλείσει όλες  τις σχολές της Θεσσαλονίκης ακόμη και όσες είναι έξω από το campus του Πανεπιστημίου.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μία σύσκεψη, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο.

Πριν λίγη ώρα το μυστήριο λύθηκε. Αντιπερισπασμός με έφοδο στο ΑΠΘ και επιχείρηση τρόμου, καταστολής και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας.

Την ώρα που εκατοντάδες  συμπολίτες μας από την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν βρίσκουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αθήνα,

Την ώρα που είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα πέντε μήνες σε lockdown για το τρίτο κύμα, με αυξητικά αποτελέσματα,

Την ώρα που έβαλαν την οικονομία μας ξανά σε βαθιά ύφεση, με απίστευτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία,

Την ώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή,

Οι κ.κ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης βαρούν το δικό τους βιολί.

Μοιραίοι και ανίκανοι αντάμα να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τρομοκρατούν.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σχεδιάζει αντιπερισπασμούς και να επενδύει διαρκώς στην τεχνητή όξυνση και το κλίμα διχασμού, μήπως και κρύψει τα αδιέξοδά της στην πανδημία και την οικονομία.

Την καλούμε να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο της τρομοκράτησης της κοινωνίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της βίας» καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL