Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Νέα Σμύρνη / Με ψέματα δικαιολόγησε τους αστυνομικούς ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Σμύρνη / Με ψέματα δικαιολόγησε τους αστυνομικούς ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών

Μαυροειδάκος OPEN

Με ψέματα επιχείρησε να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος για την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη. Σε εντελώς άλλη κατεύθυνση από τον γενικό γραμματέα της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Σπ. Κρικέτο, που είπε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Στρ. Μαυροειδάκος επέμεινε στον ισχυρισμό ότι οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί επίθεση, ενώ στα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Άποψη του κ. Κρικέτου, ο οποίος δεν έχει γνώση του τι έχει προηγηθεί. Εγώ υπηρετώ στην ομάδα ΔΙΑΣ» ανέφερε προκλητικά ο Στρ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στο Open TV. Πάντως, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη συζήτηση, δεν είπε τίποτα παραπάνω. Το μόνο που επαναλάμβανε συνεχώς προς υπεράσπιση των συναδέλφων του ήταν πως «δεν έπρεπε η ομάδα ΔΙΑΣ να είναι εκεί, δεν είναι εκπαιδευμένοι για αντιμετώπιση πλήθους». 

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός επανέλαβε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι είχαν δεχθεί επίθεση. «Ο συνάδελφος μου έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα το άτομο ως ένα από τα 30 που του είχε επιτεθεί πριν, άρα έπρεπε να τον συλλάβει» υποστήριξε, αποδίδοντας το άγριο ξύλο με γκλομπ στον νεαρό στο ότι «κατά τη διάρκεια της σύλληψης φαίνεται ότι αντιστέκεται, ότι δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών». Μάλιστα, οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της παρουσιάστριας Ντόρας Κουτροκόη, που του είπε πως στο βίντεο φαίνεται καθαρά πως «δεν αντιστέκεται, συνομιλούν».

Όταν δε είδε τα σκούρα, επέλεξε να προχωρήσει σε προσωπική επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου, καθώς δεν απαντούσε στις ερωτήσεις του. «Δεν θα σας πω κάτι για την κώμη σας ή αν πρέπει να ξυριστείτε» ήταν η επιπέδου καφενείου απάντηση του συνδικαλιστή αστυνομικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL