Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Κορωνοϊός / Γονείς «κατέλαβαν» γυμνάσιο στα Ανώγεια λόγω κρουσμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Γονείς «κατέλαβαν» γυμνάσιο στα Ανώγεια λόγω κρουσμάτων

Κατάληψη σε σχολείο στα Ανώγεια
(ANOGI.GR)

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι γονείς σε γυμνάσιο στα Ανώγεια και έβαλαν μόνοι τους λουκέτο στο σχολείο των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους παρά την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές αλλά και σε κατοίκους στην περιοχή η Πολιτεία δεν πηρέ τα κατάλληλα μέτρα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων προχώρησε σε κατάληψη αφού δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να κλείσουν από την Πολιτεία όλες οι σχολικές μονάδες των Ανωγείων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Με σύνθημα την «ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών-τηλεκπαίδευση για όλους» οι γονείς ανάρτησαν πανό στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, αφού πρώτα είχαν αποφασίσει μέσω τηλεδιάσκεψης να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου και να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν δια ζώσης μαθήματα.  

Ανώγεια Γυμνάσιο κατάληψη
creta24.gr

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, η κατάληψη θα συνεχιστεί έως ότου βρεθεί λύση, μέσω του δήμου και της επίσημης Πολιτείας.

Την ίδια ώρα, κλειστά λόγω κρουσμάτων στο Ρέθυμνο, μένουν τα εξής τμήματα:

Α’ Βάθμια Εκπαίδευση:

  • Δύο τμήματα από το 10ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου
  • Δύο τμήματα από το 6ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
  • Δύο τμήματα από το δημοτικό σχολείο Ζωνιανών
  • Ολόκληρο το δημοτικό σχολείο Απλαδιανών
  • Ένα τμήμα από το 14ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου
  • Δύο τμήματα από το 2ο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου

Β’ Βάθμια Εκπαίδευση:

  • Γ΄3 του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου
  • Β’2 του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

Η επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για το Σταυράκειο Γυμνάσιο Ανωγειων

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε για την ασφαλή λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης στο σχολείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά κρούσματα σε μαθητές ή τους γονείς τους.

Ένας ακόμα λόγος ανησυχίας είναι η απροθυμία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να προβούν εθελοντικά σε τεστ ανίχνευσης (rapid test), γεγονός που δημιουργεί ένα κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό γονέων φοβάται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο για δια ζώσης εκπαίδευση. Να σημειωθεί ακόμα ότι σε πολλές οικογένειες υπάρχει μαθητής / τρια στο Λύκειο, το οποίο λειτουργεί με τηλεκπαίδευση για την προστασία από την διασπορά του ιού και, ταυτόχρονα, το άλλο παιδί της οικογένειας κυκλοφορεί στο σχολείο ή μετακινείται με λεωφορείο στο μαθητικό δρομολόγιο.

Για τους παραπάνω λόγους, ως Σύλλογος αιτούμαστε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου τουλάχιστον όσο η περιφέρεια Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται ως ζώνη αυξημένου κινδύνου και επιστροφή προσωρινά στην τηλεκπαίδευση.»

Η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου

Ανώγεια 2 Μαρτίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL