Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
«Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»  / Πλήρης αποκάλυψη της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»  / Πλήρης αποκάλυψη της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το ηλεκτρονικό έντυπο «Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Νόμος 4777/2021» που κυκλοφόρησε η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών (μπορείτε να το δείτε συνημμένο στο τέλος του θέματος) παρουσιάζει αναλυτικά τα κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄ του νέου νόμου («Πολιτική ασφάλειας και προστασίας των ΑΕΙ», «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» και «Πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών») και τα σχολιάζει. 

Αναδεικνύει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου, τη συστηματική δυσφήμιση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, το περιβάλλον επιτήρησης ανθρώπων, χώρων και δραστηριοτήτων που διαμορφώνει ο νόμος, και την ποινικοποίηση της φοιτητικής ζωής με βαριές πειθαρχικές ποινές για συχνά ασαφή αδικήματα. Καταδεικνύει εντέλει ότι ο νόμος προάγει μια αντίληψη για τα πανεπιστήμια ως «άντρα ανομίας», όπως τονίζεται.

«Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, ελεύθερης έρευνας, ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών» και «δεν είναι τόπος γενικευμένης παρανομίας ούτε εγκληματολογικά βεβαρυμένος. Τα προβλήματά του στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να τα λύνει μόνο του και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητα της», τονίζει η Πρωτοβουλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL