Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Άγρια καταστολή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Άγρια καταστολή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια

Επίθεση της αστυνομίας
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δύο συγκεντρώσεις, μία στα Προπύλαια και μία στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας (1/8) και δίψας (22/2) Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα που η υγεία του κρέμεται από μια κλωστή.

Στα Προπύλαια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ήταν παρούσες από νωρίς, οι οποίες δεν επέτρεπαν την πρόσβαση των πεζών στην πλατεία Κοραή και στο χώρο μπροστά από το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου. Από τις 16:30, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκέντρωση στις 18:00 στα Προπύλαια στην οποία καλούσε κυρίως κόσμος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με χημικά, αύρες και ξύλο. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 18:00, χωρίς να έχει συμβεί κάτι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.επιτέθηκαν χτυπώντας τον κόσμο που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα ο οι συγκεντρωμένοι να τρέξουν προς την Ομόνοια.

https://www.youtube.com/watch?v=cRlnoLnq_L8&feature=youtu.be
avgi.gr
https://youtu.be/izSoXaj5DQU

Μάλιστα όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να ανοίξουν πανό η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού. Στη συνέχεια ο κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Ρεξ, ανοίγοντας δύο πανό.

https://youtu.be/tvxPwCrFRzs

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές. Όπως μετέδωσε ο συντάκτης της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», Κώστας Παπαντωνίου, οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» είχαν πολύ προκλητική στάση προς διαδηλωτές αλλά και προς τους δημοσιογράφους.

https://youtu.be/CKgTnUZ2kvg

 

Αστυνομία σύλληψη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
σύλληψη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
σύλληψη αστυνομία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
https://youtu.be/bOAQ-6fSPOw
αστυνομία σύλληψη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

αστυνομία σύλληψη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
avgi.gr

Στη 18:30 στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε άλλη μία συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στην οποία καλούσαν κυρίως αριστερές οργανώσεις.

Όπως μεταδίδει ο Κ. Παπαντωνίου, συγκεντρώθηκαν 800 περίπου άτομα τα οποία πραγματοποίησαν πορεία, που ολοκληρώθηκε στις 19:30, στην Ομόνοια.

avgi.gr

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας, βρίσκεται σε απεργίας πείνας για 48η ημέρα ζητώντας την άμεση μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νέος νόμος που έφερε στη Βουλή η ΝΔ. 

avgi.gr

Βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL