Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Κορωνοϊός / Αστεία δικαιολογία του γαλάζιου περιφερειάρχη για τον εμβολιασμό εκτός σειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Αστεία δικαιολογία του γαλάζιου περιφερειάρχη για τον εμβολιασμό εκτός σειράς

Χατζημάρκος Γιώργος
(EUROKINISSI/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΓΑΙΟΥ)

Σάλος προκλήθηκε από τον εμβολιασμό του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου που χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια φέρεται να μετέβη την περασμένη Κυριακή στο νησί της Χάλκης με ιδιωτικό σκάφος και έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ο εμβολιασμός του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου δημιουργεί σωρεία ερωτηματικών, καθώς όπως δημοσιεύει ο τοπικός Τύπος η κατάσταση στην οποία ήταν το όνομα του περιφερειάρχη παραδόθηκε στην υπεύθυνη του ιατρείου του νησιού, από τον ίδιο τον δήμο Χάλκης, μία ημέρα νωρίτερα από τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς.

Ο ίδιος απάντησε στα σχετικά δημοσιεύματα ότι προηγήθηκε στον εμβολιασμό γιατί «η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες  κατ' εφαρμογή της  προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν».

«Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο,   δέχθηκα την  προτελευταία εκ των αδιάθετων  δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους  συμπολίτες μου,  προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.

Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου όπως  και δεν έκανα.  Κατά συνέπεια, η δήθεν «είδηση»  την οποία εκ  του  πονηρού ανήρτησε γνωστό και μη εξαιρετέο  τοπικό μέσο,  το οποίο με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει λάσπη εναντίον μου με στόχο τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μου εντυπώσεων, και  εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμούν προσφυγές μου στη δικαιοσύνη, και η οποία αναπαράγεται από  συγκεκριμένα μέσα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια περίοδο κατά την οποία η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη, είναι παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «άριστοι» αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορωνοϊό

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα εμβόλια των “αρίστων” της Δωδεκανήσου. Την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς. Την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν, Την ώρα που οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο … ΚΥ Αρχαγγέλου της Ρόδου για εμβολιασμό, Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.

Όσο για το δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, αφήνουμε τους δημότες του να τον κρίνουν. Η ανοσία των “αρίστων” έχει δύο όψεις. Οι ‘άριστοι’ αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορωνοϊό και η κοινωνία αποκτά ανοσία στους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη,» καταλήγει με έμφαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL