Live τώρα    
Σάμος / Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στην μαθητική κοινότητα – Κλείνουν σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σάμος / Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στην μαθητική κοινότητα – Κλείνουν σχολεία

(EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

Έντεκα νέα κρούσματα στη Σάμο ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα εντοπίζονται σε 7 μαθητές και γονείς που συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα 4 προέρχονται από διαφορετική εστία και βρίσκονται σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή του νησιού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου και όλων των τμημάτων της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Σάμου για 14 ημέρες, λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές. Ταυτόχρονα πιθανό είναι να ζητηθεί το κλείσιμο και άλλων σχολικών τμημάτων εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν θετικά κρούσματα σε τάξεις του Γυμνασίου στις περιοχές Βαθύ και Καρλόβασι Σάμου.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου με ανακοίνωση του κάλεσε τον πληθυσμό του νησιού να είναι ψύχραιμοι και να τηρούν τα μετρά.

Ο Δήμος Δ. Σάμου με επιστολή του ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απάντηση, τα σχολεία να λειτουργήσουν για τις επόμενες δυο εβδομάδες με τηλεκπαίδευση

Σημειώνεται ότι χτες με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Σάμος, σε αναλογία πληθυσμού ανά 100.000 κατοίκους, είχε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων πανελλαδικά: 33,36, ενώ κατέγραψε 1,86 κρούσματα κατά μέσο όρο τις 14 τελευταίες ημέρες

Στο νοσοκομείο Σάμου σήμερα νοσηλεύονται 3 ασθενείς με κορωνοϊό, σε ειδικούς θαλάμους Covid.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0