Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Αστυνομική καταστολή / «Αστυνομικός με πυροσβεστήρα έσπασε το σαγόνι φοιτητή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική καταστολή / «Αστυνομικός με πυροσβεστήρα έσπασε το σαγόνι φοιτητή»

αστυνομία σύλληψη φοιτητές
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Για «πογκρόμ εκ προθέσεως» έκανε λόγο ο πρώην ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, αναφορικά με τις συλλήψεις στο σορό που προχώρησε η αστυνομία κατά το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, μιλώντας στον Real.fm σημείωσε ότι οι αστυνομικοί «τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι, η οποία βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό, όπου βρίσκεται και ο γιός μου τον οποίον έσπρωξαν και έβγαλε τον ώμο του».

Παράλληλα, ο Ν. Μαρκάτος κατήγγειλε ότι «με πυροσβεστήρα αστυνόμος έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο».

«Η αστυνομία έκανε πογκρόμ εκ προθέσεως ενάντια στη σπουδάζουσα νεολαία. Σε 6-7 χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι αγνόησαν τον ιό γιατί πιστεύουν ότι το μορφωτικό επίπεδο αυτής της χώρας επιτέλους πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί η κάθε μια υπουργός Παιδείας να περνάει αυτά που περνάει» σημείωσε ο Νίκος Μαρκάτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν τελείωσε η διαδήλωση, έκλεισαν το Μετρό της Ομόνοιας. «Πώς θα φύγει το πλήθος; Κατεβαίνει το πλήθος από το Σύνταγμα στην Ομόνοια εκεί για πρώτη φορά έκοψαν όλες τις διόδους. Και αρχίζουν τα μηχανάκια να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, έχουμε τους φοιτητές στους τοίχους και τα μηχανάκια τους επιτίθενται».

Καταλήγοντας, ο Ν. Μαρκάτος, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της αστυνομίας για όσα έκανε, ενώ αναφερόμενος στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη σημείωσε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι πως μια κυβέρνηση που θέλει να παριστάνει τη σοβαρή και των αρίστων διατηρεί πραγματικά τους δύο αυτούς ανθρώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL