Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια / Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το όργιο καταστολής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια / Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το όργιο καταστολής

Αστυνομικοί
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Με κάθε τρόπο επιχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν τα μαζικά συλλαλητήρια των φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ξύλο, χημικά, κρότου λάμψης και δεκάδες προσαγωγές στο σωρό με μοναδικό στόχο την καταστολή των φοιτητικών αγώνων. Μόνο στην Αθήνα έγιναν 52 προσαγωγές.

Αστυνομικοί κάνουν προσαγωγή
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην Αθήνα, όταν η μαζική και δυναμική πορεία έφτασε κοντά στη Βουλή, η αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου λάμψης ενώ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές. Στη συνέχεια, και αφού οι φοιτητές αποχωρούσαν ειρηνικά, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Αθήνας και τουλάχιστον τριάντα προσαγωγές. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν τους φωτορεπόρτερ που επιχειρούσαν να καταγράψουν τα γεγονότα.

Αστυνομικοί
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο» Άντυ Κουκλάδα, η αστυνομία προπηλάκισε 17χρονους διαδηλωτές στην Ομόνοια απροκλήτως. Μάλιστα μία κοπέλα έπαθε κρίση πανικού.

Αστυνομικοί
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
Αστυνομικοί
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
https://twitter.com/savvaskarma/status/1359488012002988034https://twitter.com/kinimatini/status/1359511839302893568https://twitter.com/ThePressProject/status/1359503615946338305

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ εκτός ελέγχου με αγκωνιές και κλωτσιές

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Κατά την διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, μέρος των φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης προσπάθησε να ανέβει προς τον δρόμο δεξιά του διοικητηρίου με την αστυνομία να τους εμποδίζει, να κάνει χρήση χημικών και καταστολής.

https://youtu.be/FlcZH4fStjA

Οργή προκαλεί το βίντεο - ντοκουμέντο που αποκάλυψε το όργιο αστυνομικής καταστολής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, αστυνομικός φαίνεται να χτυπά βίαια με τον αγκώνα του έναν πολίτη στο πρόσωπο ενώ συνάδελφός του τον κλωτσά με δύναμη ενώ είναι στο έδαφος. Ένας τρίτος αστυνομικός διακρίνεται να χτυπά με το γκλοπ ακόμα έναν πολίτη που περπατά στο πεζοδρόμιο.

https://youtu.be/MjLRqzAFSdQ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των 52 προσαχθέντων. Η αστυνομία απάντησε ξανά με προπηλακισμούς, ενώ από το μένος της δεν ξέφυγε ούτε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL