Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.8°C19.6°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 89%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 100%
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο / Ένα -όχι και τόσο- ρεπορτάζ από την ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο / Ένα -όχι και τόσο- ρεπορτάζ από την ΕΡΤ

Φοιτητές διαδηλώνουν στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ένα πλούσιο ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο των φοιτητών και εκπαιδευτικών έπαιξε η ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων στις 3 το μεσημέρι, με ζωντανή σύνδεση από το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια με βίντεο σχετικό με τα αιτήματα των φοιτητών, κυρίως το αίτημα να μην υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί - εικόνες συνωστισμού χωρίς μέτρα ασφαλείας», διάρκειας 3,40’’ είχε διπλό στόχο: Πρώτον, να δείξει πόσο ανεύθυνοι είναι οι φοιτητές, που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό και παραβαίνουν την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, και δεύτερον να δείξει ότι ορισμένοι φοιτητές είναι υπέρ της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Έτσι η ΕΡΤ, στο ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο κατά της αστυνομίας, κατάφερε να στριμώξει δηλώσεις από δύο φοιτητές που ήταν υπέρ της αστυνομίας. Και άσχετους με το συλλαλητήριο. Ο ένας μάλιστα ήταν, λέει, φοιτητής «Πολιτικών Μηχανικών ΕΚΠΑ» και προκαλεί εντύπωση: Από πότε το Καποδιστριακό ίδρυσε Σχολή Πολιτικών Μηχανικών; Δεν πειράζει. Υποστήριξαν τα παιδιά ότι «τα περιστατικά ανομίας είναι καθημερινότητα» και ότι η αστυνομία «θα λειτουργεί ως αποτρεπτικός μηχανισμός».

Το ερώτημα είναι πού βρέθηκαν οι δύο φοιτητές υπέρ της αστυνομίας. Πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για δηλώσεις από τη χθεσινή μέρα, μέρος ενός χθεσινού ρεπορτάζ, το οποίο -και γιατί όχι, παρακαλώ;- βρήκε τη θέση του και την επομένη, για να κολλήσει ακριβώς στο ρεπορτάζ της μεγάλης πορείας κατά της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL