Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Ζάκυνθος / Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη αγροικία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζάκυνθος / Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη αγροικία

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
EUROKINISSI

Το υπόγειο μίας φαινομενικά πλήρως εγκαταλελειμμένης αγροικίας στην περιοχή Απελάτι κοντά στο Κερί της Ζακύνθου αποδείχθηκε ότι «φιλοξενούσε», άγνωστο για πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα, ποσότητες εκρηκτικών ικανές να την ισοπεδώσουν μαζί με οτιδήποτε άλλο στην παρακείμενη περιοχή.

Όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους τοπικά ΜΜΕ, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου εντόπισαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας εντός του συγκεκριμένου χώρου, συσκευασμένη σε 32 δέματα των 25 κιλών, τα οποία μάλιστα φέρουν ακόμη ετικέτα και σειριακό αριθμό από την μονάδα παραγωγής του. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης όσων τυχόν σχετίζονται με το εύρημα αυτό.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα σε κεντρικά ΜΜΕ στη συνέχεια προσδιορίζουν την ποσότητα που εντοπίστηκε ως 714 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και 127 κιλά MX (εκρηκτικού γαλακτώματος).

Οι ίδιες πηγές θέλουν την αγροικία να ήταν ιδιοκτησίας συνταξιούχου Γερμανού που φέρεται να έχει πεθάνει προ δεκαετίας και στη συνέχεια ο χώρος να μην έχει κατοικηθεί.

Προσδιορίζουν μάλιστα ως αποτέλεσμα καταγγελίας στις τοπικές αστυνομικές Αρχές τον εντοπισμό των εκρηκτικών. Σημειώνεται ότι στο νησί (όπως και σε πολλά άλλα) δεν είναι σπάνια η χρήση εκρηκτικών είτε για παράνομες εξορύξεις υλικών από νταμάρια είτε για παράνομη αλιεία. Ωστόσο η ποσότητα των εκρηκτικών και η εγκατάλειψή τους πιθανώς υποδεικνύει σχέση με άλλες παράνομες δραστηριότητες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL