Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Σχολεία / Σχέδιο για άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων την 1η Φεβρουαρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Σχέδιο για άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΗ ΘΡΑΝΙΑ
ΑΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η επανεκκίνηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων με την κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού να έχει στείλει, ήδη, το μήνυμα για άμεση επιστροφή στα θρανίων των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για άνοιγμα την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τους λοιμωξιολόγους, μέχρι στιγμής, να προκρίνουν την 1η Φεβρουαρίου μια και αναμένουν τα επιδημιολογικά στοιχεία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εκτιμούν ότι τα στοιχεία των δυο εβδομάδων θα είναι αντιπροσωπευτικά για το κατά πόσο επηρέασαν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Οι λοιμωξιολόγοι αντίθετα, δεν συναινούν στο άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, όπως, για παράδειγμα των χιονοδρομικών κέντρων και της μετακίνησης από νομό σε νομό ενώ δεν συζητούν προς το παρόν το άνοιγμα της εστίασης.

«Προτεραιότητα στην διά ζώσης διδασκαλία» και σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΑΕΙ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα των Δημοτικών υποστηρίζουν την επέκταση σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ΑΕΙ είναι ανάγκη να λειτουργήσουν ειδικά κλινικές, εργαστήρια, φροντιστήρια, τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μετά το άνοιγμα των Δημοτικών και την επιστροφή στην διά ζώσης διδασκαλία «δεν είδαμε κάποια επιβάρυνση, δέκα ημέρες μετά ... πλησιάζει η περίοδος που θα πρέπει να δοθεί η προτεραιότητα στη διά ζώσης διδασκαλία και στη δευτεροβάθμια (Γυμνάσια, Λύκεια) και την τριτοβάθμια εκπαίδευση (πανεπιστήμια)», είπε ο κ. Δημόπουλος.

Τόνισε μάλιστα ότι ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, «έχουμε μεγάλο θέμα στα πανεπιστήμια, πρέπει να πραγματοποιηθούν κλινικές ασκήσεις, εργαστήρια, φροντιστήρια. Υπάρχουν ολόκληρες σχολές, όπως η Σχολή Θετικών Επιστημών ή οι Ιατρικές Σχολές, όπου δεν μπορεί να αντικατασταθεί η διά ζώσης εκπαίδευση με την τηλε-εκπαίδευση. Πρέπει να μπούμε σε αυτή την διαδικασία το συντομότερο δυνατό ... Δεν νομίζω ότι έχει χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια. Η συγκεκριμένη εξεταστική περίοδος θα είναι εξ αποστάσεως». 

Προχώρησε ωστόσο περαιτέρω, δηλώνοντας ότι κατά την εκτίμησή του «το εαρινό εξάμηνο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, έστω με παρατάσεις εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων μέσα στο Καλοκαίρι». Σημειώνεται ότι προ ημερών ο νέος υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση προτάσσει μία συνολική λύση για το εαρινό εξάμηνο, αντί διαφορετικών πολιτικών ανά περίπτωση και χρονική περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL