Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Εμβόλια / Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε στα σοβαρά με το εάν παρασκευάζονται από έμβρυα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλια / Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε στα σοβαρά με το εάν παρασκευάζονται από έμβρυα

Διαρκής Ιερά Σύνοδος Ιερώνυμος τηλεδιάσκεψη
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Ποιος θα το περίμενε ότι εν έτει 2021, η Ιερά Σύνοδος θα συζητούσε για το εάν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν σχέση με τις εκτρώσεις και παρασκευάζονται από έμβρυα.

Κι όμως είναι αλήθεια. Όπως μας πληροφορεί με δελτίο Τύπου η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής, ότι: «κατόπιν γενομένης έρευνας, τα εμβόλια κατά του covid-19 που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται στην Πατρίδα μας, δεν απαιτούν την χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους».

Το θέμα είναι ότι για να φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο η συζήτηση, έχει τεράστιο βάθος ο σκοταδισμός στους κόλπους της εκκλησίας.

Γιατί μόνο ως «οδηγία» για να ηρεμήσουν και να πάψουν να παραπληροφορούν τους πολίτες διάφοροι αμόρφωτοι ιερείς, μπορούμε να εκλάβουμε την απασχόληση της Ιεράς Συνόδου με αυτό το ζήτημα και την έκδοση ανακοίνωσης. Γιατί εάν δεν είναι γι’ αυτό το λόγο, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων σε ένα παραλήρημα ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, προέτρεψε τους πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο γιατί «τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων». Δήλωση που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Αίσθηση προκαλεί πάντως, στην ανακοίνωση η αναφορά για τα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας «επί του παρόντος». Αναφορά που μας βάζει σε υποψίες ότι η Ιερά Σύνοδος θα κάνει έρευνα για κάθε εμβόλιο που εγκρίνεται στην Ευρώπη και έρχεται και στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL