Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Εμβόλιο / Παραλήρημα του Κυθήρων Σεραφείμ: Δεν θα το κάνουμε, προέρχεται από σφαγή εμβρύων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Παραλήρημα του Κυθήρων Σεραφείμ: Δεν θα το κάνουμε, προέρχεται από σφαγή εμβρύων

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά προκάλεσε η προκλητική και απαράδεκτη ομιλία του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ προς τους πιστούς, μέσα μάλιστα από τον ναό, για το εμβόλιο του κορωνοϊού και την σύστασή του. 

Η διευθύνουσα της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων. Η έρευνα ανατέθηκε ήδη σε εισαγγελικό λειτουργό.

Ο από το 2005 μητροπολίτης Κυθήρων και μέλος της Ιεράς Συνόδου Σεραφείμ προχώρησε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σε μία ομιλία προς τους πιστούς στην οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι τον «ενημέρωσαν» ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ιταλίας πως «τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων» και μάλιστα ότι ο καθολικός Πάπας το γνωρίζει και ζήτησε από τους καθολικούς να γίνει αποδεκτό «για την υγεία των ανθρώπων», αλλά καθώς «βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Προχώρησε μάλιστα περαιτέρω, με επίθεση σε επιστήμονες και γιατρούς που είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας μέσω της διαδικασίας της θείας κοινωνίας όπως γίνεται στην ελληνορθόδοξη παράδοση. «Μιλάμε κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν την θεοσέβεια και την καλλιέργεια, την "μόρφωση κατά θεόν"» όπως είπε ο Κυθήρων Σεραφείμ, «θα έπρεπε περισσότερο να ανησυχήσουν για τον μολυσμό που έρχεται όταν μέσα στο σώμα μας θα περάσει αυτό το υλικό που προέρχεται από σκοτωμένα έμβρυα και εσφαγμένα. Γιατί είναι φόνοι αυτά που γίνονται. Στερούνται την ζωή τους εκατομμύρια έμβρυα. Και αβάπτιστα βεβαίως, δεν έχουν καμία χάριν».

Ο Κυθήρων Σεραφείμ επέμεινε ότι η «είδηση» είναι «βάσιμη και όχι κουτσομπολιό» και ξεκαθάρισε ότι «εγώ προσωπικά σαν επίσκοπός σας, σας λέγω ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο αν έχει αυτή την προέλευση. Και έχει, βεβαίως ... Δεν θα το κάνουμε ... είναι κάτι το μιερό. Δεν μπορεί να περάσει στο σώμα μας αυτό το υλικό, που προέρχεται από αυτή την διαδικασία της σφαγής των εμβρύων».

Οι σχετικές αναφορές ξεκινούν μετά τα πρώτα πεντέμιση λεπτά του βίντεο που έχει αναρτηθεί στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=k9_ceDXazp0

Αυτό ωστόσο που μοιάζει «παραφωνία» στην Εκκλησία -καθώς λίγο νωρίτερα  ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος εμβολιαζόταν στον Ευαγγελισμό, αφορά συνολικά την Ιερά Σύνοδο και τις επιλογές της όσον αφορά το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση και την περυσινή καμπάνια, που ολοκληρώθηκε με θεσμοθέτηση σχετικής ημέρας από την Ιερά Σύνοδο! «Σήμερα που είναι η τιμή του αγέννητου παιδιού, θα ήθελα αυτό το πράγμα να επισημάνω», λέει ο Κυθήρων Σεραφείμ.

Η Ιερά Σύνοδος είχε εκδόσει σχετική εγκύκλιο το 2019 με την οποία όριζε «τήν Κυριακή μετά τήν Χριστοῦ Γέννησιν ὡς ἡμέρα προστασίας τοῦ ἀγέννητου παιδιοῦ». Αυτή η Κυριακή ήταν φέτος η 27η Δεκεμβρίου και σε αυτήν επέλεξε ο Κυθήρων Σεραφείμ να κάνει λόγο περί «σφαγής» εκατομμυρίων εμβρύων, που δεν έχουν την χάριν, κτλ.

Είναι πιθανόν λοιπόν και άλλοι ιεράρχες, εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη εγκύκλιο, να αναφέρθηκαν μιλώντας στο εκκλησίασμά τους για το «ἐθνικό ἔγκλημα πού συντελεῖται στήν Πατρίδα μας, μέ ποταμούς αἱμάτων ἀθώων καί ἀνυπεράσπιστων βρεφῶν νά κυλοῦν καθημερινά» και να καλέσουν να «θρηνήσουμε γιά τά 300.000 καί πλέον βρέφη πού φονεύονται κατ᾿ ἔτος μέ τήν σύμπραξη καί τῆς ἑλληνικῆς Πολιτείας». Και επαφίεται στους ίδιους το αν θα διασπείρουν πληροφορίες σχετικές με το εμβόλιο για την πανδημία και θα προτρέψουν το εκκλησίασμα να μην εμβολιαστεί...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL