Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Καιρός / Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα - Με μπουλντόζα απεγκλώβισαν μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα - Με μπουλντόζα απεγκλώβισαν μαθητές

Φωτογραφία: Δημήτρης Τσίτας

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την Ήπειρο. Σφοδροί άνεμοι ξήλωσαν στέγες σπιτιών ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο. Σε μεγάλη λίμνη μετατράπηκε όμως και το ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπης.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν από την υπερχείλιση του Πηνειού στην περιοχή της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Πολλά προβλήματα καταγράφηκαν σε οικισμούς και στο οδικό δίκτυο του νομού Έβρου από έντονες βροχοπτώσεις. Σημειώνεται αύξηση την στάθμης των υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρου.

Μικρά προβλήματα με κατολισθήσεις και πλημμύρες προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στον νομό Δράμας, κυρίως στους δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

Έβρος

Σοβαρά προβλήματα από την μεγάλη ποσότητα νερού αντιμετώπισαν οι οικισμοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιτέα, Τριφύλλι, Πόρος, Αγνάντια, 'Ανθεια, Λουτρά, Απαλός και Νέα Χιλή. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που έχουν πληγεί, δήλωσε ότι διαπιστώνονται μικροαποκλεισμοί σε οικισμούς του δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων, η αντιπεριφέρεια Έβρου ενημερώνει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το Νομό, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στον Δήμο Ορεστιάδας, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Κουφόβουνο-Μεταξάδες, Φυλάκιο προς Ρίζια, Δίκαια- Δίλοφο- Πάλη- Πεντάλοφο, Πύργο-Ορεστιάδα, Κυπρίνο-Θεραπειό, Ευγενικό-Βρυσσικά, ενώ στον Δήμο Σουφλίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Μάνδρα-Μικρό Δέρειο.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου από τον Προβατώνα μέχρι τη Δαδιά, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα διεξάγεται με δυσκολία.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι φωτογραφία με μαθητές από το σχολείου του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει να μεταφέρονται με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

https://www.facebook.com/eevros/posts/10158965911132389

Ροδόπη

Πλημμυρισμένα και τα Αμάραντα της Ροδόπης, μετά το σπάσιμο του καναλιού στη ΒΙΠΕ. «Το νερό είναι πάρα πολύ. Έχει υπερχειλίσει σε πολλά σημεία, ακόμη και στον Άρατο είναι πάνω από το δρόμο.» σημείωσε ο προϊστάμενος της Πολιτική Προστασίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλημμυρισμένες κατοικίες σε Λύκειο, Τσιφλίκι, Αμάραντα, Λοφάριο κ.α.

Σε απεγκλωβισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας, κατοίκου στο Λοφάριο της Ροδόπης, προχώρησαν  άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας. Ενώ θα απομακρυνθούν και τέσσερις οικογένειες από τις κατοικίες τους εφόσον κριθεί σκόπιμο από τη Δημοτική Αρχή.

Θεσσαλία

Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού και του Ενιππέα, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 48ωρου.

Η συνεχής βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, προκάλεσαν, επίσης, σοβαρά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση ορεινών οικισμών και Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και στο οδικό δίκτυο με καταπτώσεις βράχων και πτώσεις δένδρων. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, η κατάσταση στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας αντιμετωπίζεται, αφού το τελευταίο 24ωρο επιχείρησαν 24 συνολικά μηχανήματα βαρέως τύπου, όπως και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστώντας τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Λόγω του όγκου του νερού του Πηνειού ποταμού, απαγορεύθηκε από σήμερα η κίνηση των οχημάτων στην παλιά γέφυρα του Διαλεχτού στον Δήμο Τρικκαίων και στην γέφυρα Κλοκωτού Τρικάλων-Μαραθέας Καρδίτσας, στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας είναι αυτοί στους οποίους παρουσιάστηκαν οι δυσκολότερες καταστάσεις ενώ σοβαρή δυσλειτουργία υπάρχει και στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση Μουζακίου προς Πορτή (δρόμος Καρδίτσα - Άρτα).

Σέρρες

Σε επιφυλακή  βρίσκονται  τις τελευταίες ώρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι αρμόδιες αρχές, λόγω της αυξημένης ποσότητας νερού που κατεβάζει από τη Βουλγαρία ο ποταμός Στρυμόνας.

Ο όγκος του νερού από τη γειτονική χώρα , σε συνδυασμό με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ανέβασε την στάθμη τόσο του ποταμού και όσο και των παραποτάμων του, γεγονός που προβληματίσει για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

Προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αλλά παραμένει σε συνεχή έλεγχο, ενώ υπάρχει επικοινωνία και με τις βουλγαρικές αρχές.

Στην Περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ  σημειώθηκε υπερχείλιση του ποταμού, λόγω της απελευθέρωσης υδάτων από το φράγμα «Studena», ενώ σε κάποια σημεία μέτρησης επί βουλγαρικού εδάφους, η στάθμη του Στρυμόνα ανέβηκε από 1 ως 2,5 μέτρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL