Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Rafale / Με διαδικασίες fast track στη Βουλή το νομοσχέδιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Rafale / Με διαδικασίες fast track στη Βουλή το νομοσχέδιο

rafale ραφάλ πολεμικό αεροσκάφος
EPA/PHILIPPE LOPEZ

Στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατατίθεται αύριο, Τρίτη, με fast track διαδικασίες και χωρίς σαφή ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για την προοπτική της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια των πολεμικών αεροσκαφών Rafale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύμβαση αφορά στην απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, (12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργιων), ενώ το κόστος ανέρχεται σε 2,32 δισ. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται 1,92 δισ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα αεροσκάφη και επιπλέον 400 εκατ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα όπλα που φέρουν.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων θα διαρκέσει δυο ημέρες και στη συνέχεια οι συμβάσεις θα εισαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ψήφισης της σύμβασης καθώς στο τέλος του μήνα αναμένεται στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί για τις οριστικές υπογραφές της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17/12 ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την «αιφνιδιαστική» πρόθεσή της να εισαγάγει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή τις συμβάσεις απευθείας αναθέσεων προς ιδιωτικές εταιρείες για αμυντικές δαπάνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL