Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Κορωνοϊός / Συνεδριάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κοντοζαμάνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Συνεδριάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κοντοζαμάνη

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Οργή έχει προκαλέσει στους γιατρούς της χώρας η απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος τους ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ουσιαστικά έριξε την ευθύνη στους γιατρούς για το 80% των θανάτων ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, χαρακτήρισε ως ατυχή τη δήλωση του Βασίλη Κοντοζαμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο grtimes.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε χαρακτηριστικά πως αρνείται και η ίδια να πιστέψει πως ο Β. Κοντοζαμάνης επέρριψε ευθύνες στους γιατρούς.

«Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουμε για αυτό το ζήτημα. Σε περίπτωση που ανέφερε κάτι τέτοιο, ελπίζουμε να ανακαλέσει. Είναι μία ατυχής δήλωση. Πιστεύω ότι αλλιώς ειπώθηκαν και αλλιώς τα διατύπωσε ο δημοσιογράφος. Πιστεύω είναι δημοσιογραφικό λάθος», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Όταν το άκουσα, στεναχωρήθηκα. Θα δείξει, όμως, τι θα γίνει σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ερώτησης και της απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όπως διανεμήθηκε από την Πολιτική Προστασία είναι ξεκάθαρο και δε χωράει αμφιβολίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Φορτώνουν ευθύνες στους υγειονομικούς για να ξεφορτωθούν την ανικατότητά τους

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τις καταγγελίες γιατρών πως το 80% των θυμάτων του δεύτερου κύματος πέθανε εκτός ΜΕΘ» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει, «εδώ και τρεις μέρες, μία μετά την άλλη οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλουν το απύθμενο θράσος του κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες στους γιατρούς. Σε αυτούς δηλαδή που παρά την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δίνουν κάθε μέρα τη μάχη με αυτοθυσία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Και όχι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του που δήλωναν πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερα θύματα».

«Μάταια περιμένουμε τόσο καιρό την απάντηση στη σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό των θανάτων εκτός ΜΕΘ.

Όπως μάταια περιμέναμε τρεις μέρες ένα σχόλιο του κ. Μητσοτάκη για την αήθη επίθεση του υπουργού του στους υγειονομικούς.

Μέσα στον πανικό της η κυβέρνησή αποφάσισε τον εύκολο δρόμο. Να φορτώσει τις ευθύνες στους υγειονομικούς για να ξεφορτωθεί τη δική της ανικανότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση αντί να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους για τα δικά της λάθη έστω και τώρα να ενισχύσει πραγματικά το σύστημα υγείας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL