Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Κορωνοϊός / Έρχεται τρίτο κύμα – Έτοιμοι να ρίξουν το ανάθεμα στους πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Έρχεται τρίτο κύμα – Έτοιμοι να ρίξουν το ανάθεμα στους πολίτες

μεθ κορωνοϊός κρεβάτι νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία συγκλίνουν στο ότι το νέο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών με τους επιστήμονες να προειδοποιούν εδώ και τουλάχιστον είκοσι ημέρες για νέα δραματική επιδείνωση.

Και απέναντι σε αυτές τις προειδοποιήσεις, τα κυβερνητικά στελέχη με τη βοήθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ, ετοιμάζονται να ρίξουν το ανάθεμα στους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι η έξοδος στις πλατείες και τις παραλίες το σαββατοκύριακο, θα είναι ο λόγος που θα η κατάσταση  που επιδεινωθεί και θα οδηγήσει σε παράταση του lockdown.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαρηγιάννη, καθηγητή περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, τα στοιχεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική καθώς και σταμάτημα της πτωτικής τάσης σε όλη τη χώρα. 

Η εκτίμησή του, μάλιστα είναι ότι περί τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 1.000 την ημέρα. 
Επεσήμανε ακόμα κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, δεν έχουν τα στοιχεία για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, τα οποία αναμένεται να δείξουν νέα επιδημιολογική επιβάρυνση.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι αύξηση στο ιικό φορτίο κορωνοϊού παρατηρούν οι επιστήμονες στα λύματα της Αττικής από την περίοδο των εορτών, εκτιμώντας ότι, η διασπορά θα φανεί σε κάποιες ημέρες ή εβδομάδες.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη,  συμφωνώντας ότι στην Αττική το ιικό φορτίο είναι ακόμη πολύ υψηλό και τα πράγματα δύσκολα γι’ αυτό πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ

Όσον αφορά το τρίτο κύμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε για  υπολογισμούς που κάνουν λόγο για τρίτο κύμα κατά  τον Φεβρουάριο και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κρούσματα θα κινηθούν χαμηλά και δεν θα γίνει το ίδιο με Ιταλία και Ισπανία.

Προειδοποίησε ακόμα ότι το ΕΣΥ δεν μπορεί να αντέξει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μην επαρκεί και να έχει αναλάβει και το έργο των εμβολιασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL