Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Άδωνις Γεωργιάδης / Κυνική παραδοχή - «Σεβαστήκαμε την πίστη και η Θεσσαλονίκη θρήνησε τα περισσότερα θύματα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Κυνική παραδοχή - «Σεβαστήκαμε την πίστη και η Θεσσαλονίκη θρήνησε τα περισσότερα θύματα»

Αδωνις Μητσοτάκης
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

«Κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι πρέπει να γινει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου» είπε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δείχνοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha έλεγε ψέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι «από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία, στην πίστη δεν κάναμε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «εκείνη την ημέρα συνέρρευσαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η Εκκλησία να ελέγξει αυτή τη συρροή, δεν είναι ότι δεν ήθελαν οι άνθρωποι, δεν μπορούσαν. Και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα».

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1346378281885577216

Υπενθυμίζεται πως ο Κυιριάκος Μητσοτάκης στις 7 Δεκεμβρίου είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι «τότε δεν υπήρχαν αιτήματα να κλείμε νωρίτερα [τη Θεσσαλονικη] από κανέναν. Ούτε κανείς ειδικός μας το είχει υποδείξει αυτό..

ΣΥΡΙΖΑ: «Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη»

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως "κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει"» σημειώνεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συμπλήρωσε δε πως ο υπουργός ανάπτυξης «επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL