Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Καιρός / Προβλήματα σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Προβλήματα σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία

Βροχή κακοκαιρία
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επέλαση του ψυχρού μετώπου το οποίο αυτή την ώρα «χτυπάει» την Αττική. Ήδη από το πρωί καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις.

Στο Μενίδι αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στα δυτικά προάστια.

https://www.facebook.com/924055637648706/videos/131659145351097

Σύμφωνα με το meteo.gr. μέχρι τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm βροχής.

Το ψυχρό μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά συνοδευόμενο από κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας.

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε και τη Χαλκίδα, όπου δρόμοι πλημμύρισαν. Σύμφωνα με το evima.gr, από τη βροχή δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση.

https://www.youtube.com/watch?v=dvUSa86TSW0&feature=emb_title

Πυροσβεστική: 169 κλήσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην Αττική και στην Κ. Μακεδονία

Τις 169 έφτασαν οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική κυρίως για αντλήσεις υδάτων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην Αττική καταγράφηκαν 69 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 36 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις υδάτων, 5 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, κυρίως στις περιοχές, Χαϊδάρι, Φυλή, Αχαρνές, Χαλάνδρι και Διόνυσο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στον δήμο Σερρών, σημειώθηκαν 100 κλήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 29 αντλήσεις υδάτων και 19 απομακρύνσεις ατόμων στις περιοχές, Αχινός, Ν. Σκοπός, Ν. Σούλι, Μαυροθάλασσα και Τράγιλο.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν πραγματοποιηθεί δύο αντλήσεις υδάτων και μια απομάκρυνση ηλικιωμένου ατόμου σε ασφαλές σημείο.

Ιωάννινα: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στον Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα

Προβλήματα στον Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα δημιούργησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την περιοχή και ιδιαίτερα τη δημοτική ενότητα Πέτα, όπου παρατηρούνται κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ, πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές, πολλά σπίτια και καλλιέργειες στο Νεοχώρι, στο Κομπότι, στους Άγ. Ανάργυρους, στην Κόπραινα, στην Αγ. Παρασκευή, στον Παχυκάλαμο, στα Κολομόδια, στον Άγ. Δημήτριο, στην Αμφιθέα κι στον Άγιο Ταξιάρχη. Επίσης ο επαρχιακός δρόμος Καραμούτσι - Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Οι αρχές επισημαίνουν στους πολίτες, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν σημεία τα οποία έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις αλλά και τους πλημμυρισμένους δρόμους, και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθούν να περάσουν από χειμάρρους».

Προβλήματα σε περιοχές της Ηλείας

Το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε Προβλήματα και σε περιοχές της Ηλείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «έχουν πλημμυρίσει κάποιες εκτάσεις κοντά στις εκβολές του ποταμού Πηνειού, λόγω των φερτών υλικών και ήδη μηχανήματα βρίσκονται στην περιοχή».

Επίσης, όπως ανέφερε ο Β.Γιαννόπουλος, «ανέβηκε πολύ η στάθμη του ποταμού Ενιπέα, αλλά λειτούργησε το αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στην περιοχή», προσθέτοντας ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπερχείλισε ρέμα στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, στο ύψος του Επιταλίου και ήδη εργάζονται μηχανήματα για την αποκατάσταση του προβλήματος».

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «λόγω πτώσης δέντρων και μικρών κατολισθήσεων, καταγράφηκαν προβλήματα στην εθνική οδό που οδηγεί προς την Τρίπολη, στο ύψος της περιοχής Λάλα, στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου και στην περιμετρική οδό της Αρχαίας Ολυμπίας».

Προβλήματα και στη Β. Ελλάδα

Η Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας το πρωί της Δευτέρας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. Στις Σέρρες καταγράφηκαν πλυμμήρες από τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=RZLJif8o0Jg&feature=emb_title

Επίσης, πλημμύρες καταγράφηκαν στο χωριό Πεθελινό ενώ σημαντικά μεγάλα προβλήματα καταγράφηκαν στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, στον κάμπο των Σερρών. Στη περιοχή της Ασπροβάλτας καταγράφηκαν έντονες καταιγίδες με τον σταθμό στην περιοχή να καταγράφει 105 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr στην τοπική κοινότητα Αχινού πλημμύρισε η πλατεία, ένα κατάστημα, ένα σπίτι, ενώ ο επαρχιακός δρόμος Πατρικίου - Αχινού δεν είναι προσβάσιμος για τα ΙΧ λόγω μεγάλου όγκου νερού. Κλειστός παραμένει και ο δρόμος που συνδέει το Ν.Σούλι Σερρών με την Οινούσα.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η οδός Εθνικής Αμύνης στο κέντρο της πόλης, μετατράπηκε σε «ποτάμι». Στην Πολίχνη πλημμύρισε ένα υπόγειο.

https://www.youtube.com/watch?v=iRXXV4In5BY&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?v=PSypRr_A4RA&feature=emb_title

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας την Τρίτη

Σύμφωνα με το meteo.gr για αύριο Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα.

Επίσης στα πελάγη αναμένονται μέτριοι άνεμοι ενώ η θερμοκρασία δεν προβλέπεται ότι θα μεταβληθεί σημαντικά.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές ώρες προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 9 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στη συνέχεια από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL