Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Κεραμέως / Το Οικονομικό Επιμελητήριο προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας για τα κολέγια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεραμέως / Το Οικονομικό Επιμελητήριο προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας για τα κολέγια

Φοιτήτρια σε αμφιθέατρο
(EUROKINISSI)

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά της νυχτερινής τροπολογίας της Νίκης Κεραμέως που νομοθέτησε την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων, στους επιστημονικούς φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αμφισβητεί την επιλογή της κυβέρνησης και κατηγορεί την υπουργό για ψέματα και ανακρίβειες.

Παράλληλα, ζητά την άμεση κατάργηση από την κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, που απαξιώνει τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Διοίκηση και η Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποφάσισε:

  • Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής, ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.
  • Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.
  • Να συντονίσουν τη δράση του Φορέα με τα οικονομικά Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.
  • Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της Ε.Ε..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL