Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.7°C24.7°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C28.7°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C31.0°C
1 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.4°C22.9°C
3 BF 60%
Άγιος Σάββας / Μετά τις ΕΔΕ και εκδικητικές μετακινήσεις εργαζόμενων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγιος Σάββας / Μετά τις ΕΔΕ και εκδικητικές μετακινήσεις εργαζόμενων

Αγιος Σάββας διαμαρτυρία
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Να σταματήσουν οι αθλιότητες σε βάρος των υγειονομικών εν μέσω πανδημίας και οι εκδικητικές συμπεριφορές εναντίον των προ ημερών «ηρώων» της πρώτης γραμμής ζητούν οι ιατρικές ενώσεις.

Οι ομοσπονδίες καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Άγιου Σάββα να «μεταθέσει» προσωπικό του νοσοκομείου στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και την κατηγορεί για «τρομοκράτηση των υγειονομικών και φίμωση της συνδικαλιστικής τους δράσης».

Μετά την πρωτοφανή κίνηση της διοικήτριας, Όλγας Μπαλαούρα, να κάνει ΕΔΕ, σε τρεις γιατρούς της Β Παθολογικής, που νόσησαν από κορωνοϊό πριν από ένα μήνα, που προκάλεσαν σάλο και κινητοποιήσεις τώρα προχώρησε «με εκδηκιτητικές πράξεις εναντίον του προσωπικού».

«Η κυβέρνηση μας επιτίθεται κατά μέτωπο. Αντί να βοηθήσει γιατρούς και νοσηλευτές, μας επιτίθεται» είπε Στο Κόκκινο ο Κώστας Καταραχιάς, ακτινολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», ο οποίος ενημερώθηκε μαζί με 8 συναδέλφους του ότι μετακινούνται αιφνιδιαστικά σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία».

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-9-2020-451691227

Στο πλευρό των εργαζόμενων Τζανακόπουλος και Ξανθός

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Ανδρέας Ξανθός βρέθηκαν σήμερα στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου μίλησαν με εκπροσώπους τον εργαζομένων και του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι αφηγήσεις τους για την κατάσταση που επικρατεί ήταν ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτές χωρίς μέσα προστασίας και χωρίς καμία στήριξη δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατεύσουν συνάνθρωπους μας που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Το προσωπικό ήδη αποδεκατίζεται, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και αντί για στήριξη η κυβέρνηση και η διοίκηση επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού και της εκδίκησης απέναντι σε όποιον τολμά να μιλήσει, να καταγγείλει, να διεκδικήσει.

Στήνει βιομηχανία ΕΔΕ για το προσωπικό που νόσησε από COVID19 την ώρα της μάχης ενώ σήμερα προχώρησε σε εκδικητικές μεταθέσεις γιατρών και εργαζομένων που αντέδρασαν στην αδιανόητη ανεπάρκεια και αδράνεια διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και προσθέτει:

«Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εγκληματική. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή όλων μας. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δεν έχουμε άλλο δρόμο από την αλληλεγγύη, τη στήριξη τους στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα τους για να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική της αδιαφορίας και της απαξίωσης του ΕΣΥ την ώρα που καθημερινά χάνονται εκατοντάδες συνάνθρωποι μας. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους

Η κυβέρνηση εκδικείται όσους αντιδρούν για την εγκληματική της αδράνεια στον Άγιο Σάββα και στο σύνολο του ΕΣΥ».

https://www.facebook.com/syrizaofficial/videos/395733181767553/?__cft__[0]=AZUIL8rmXSSJ-_GE9CZlMTtICTVrWfRQi6Ez3OW98wn-fQLSAQ7AP9Vz-EL8jg8kipqvby1r2uYH0i7A-vDdPzAlOplsnZc7PR-7x7RW2F5ZaPhcuAhZz9S4ThXFhAGcPQj1z8Sf6ZMGvP_kIHNboc1ffI4GdaU53AkSVExA411fgw&__tn__=%2CO%2CP-Rhttps://www.facebook.com/d.tzanakopoulos/posts/1114642365638068

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Ο σύλλογος εργαζομένων του Άγιου Σάββα με αφορμή τα παραπάνω και αντιδρώντας στον αυταρχισμό καλεί σε διαμαρτυρία την Πέμπτη, ημέρα δράσης για την υγεία, στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρου του νοσοκομείου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «τους ενημερώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας!».

Ζητούν επίσης την «άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που έρχεται αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις εκδικητικές ΕΔΕ της Διοίκησης του νοσοκομείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Διοικήσεις, Υπουργείο και ΥΠΕ προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του σωματείου μας και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας με εκδηκιτητικές πράξεις εναντίον του προσώπου του προέδρου του σωματείου μας!» υπογραμμίζουν.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=208017994131233&id=106489024284131&__cft__[0]=AZXPMPYyE6felD-K5fPlQg8g_jTCoZeHD0N_j4fkNqVRlQKaWfXTbkYxt4fQcbfHYblEtGlksVqevk8JO_hRStIJkKodt5TMiYmhxsA0JyoFEkck3Oi-IJmje9iAAW7U0Sz4nE0nv4hZqP8xu4lkWA1q&__tn__=%2CO%2CP-R

ΟΕΝΓΕ: Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική μετάθεση

«Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Όπως σημειώνει, «σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορωνοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL