Live τώρα    
Καιρός  / Κακοκαιρία σε δύο δόσεις – Ισχυρές βροχές έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός  / Κακοκαιρία σε δύο δόσεις – Ισχυρές βροχές έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Βροχή Καταιγίδα Κακοκαιρία
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής και χιόνι έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν σε δύο κύματα. Το πρώτο που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας θα διαρκέσει έως το βράδυ της Πέμπτης 10/12, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 11/12 και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14/12. Ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά την νύχτα της Πέμπτης 10/12 προς Παρασκευή 11/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τη Δευτέρα 14/12 στην Ανατολική Μεσόγειο, ο άνεμος καθώς και οι θέσεις των βαρομετρικών χαμηλών (με κόκκινο “L”).

https://www.youtube.com/watch?v=3-_c20s2bHM&feature=emb_logo

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι φτάνοντας κατά διαστήματα τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει αυξομειώσεις, παραμένοντας όμως σε ελαφρά υψηλότερες από την μέση για την εποχή τιμές της.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη

Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι οποίες από το απόγευμα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, καθώς στη Μακεδονία και στη Θράκη από το απόγευμα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18, και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις, κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0