Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Γρηγορόπουλος / Νέα τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας στα Εξάρχεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γρηγορόπουλος / Νέα τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας στα Εξάρχεια

ΜΑΤ στα Εξάρχεια
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Νέα επίδειξη αυταρχισμού της αστυνομίας μετά το όργιο καταστολής ανήμερα της συμπλήρωσης 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκε λίγο πριν τις 18.00 στα Εξάρχεια.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, τη στιγμή που ο κόσμος αποχωρούσε ειρηνικά από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου άφησε πανό, λουλούδια και κεριά, οι αστυνομικοί κυνήγησαν την «ουρά» της πορείας.

https://youtu.be/OovWZ9waNz8

Για αρκετή ώρα κόσμος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε πολυκατοικίες στην Τσαμαδού. Η αστυνομία μπλόκαρε τον δρόμο και δεν επέτρεπε σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

https://twitter.com/savvaskarma/status/1335975114031177734

Αίσθηση προκαλεί τα βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr και δείχνουν πάνω από 10 αστυνομικούς να τραμπουκίζουν πολίτη στην πλατεία Εξαρχείων.

https://youtu.be/tc17Nbv9pwI

Κάτοικος της περιοχής αντέδρασε έντονα στην προσαγωγή του ατόμου στην πλατεία ρωτώντας: «Είναι δουλειά να πατάτε το κεφάλι ενός ανθρώπου κάτω;». Η απάντηση ενός αστυνομικού είναι ναι. Αυτή είναι η δουλειά μας και γνέφει το κεφάλι καταφατικά κι εμφατικά (0.59).

https://youtu.be/d6avGCa8xDM

Αφού τον τραμπούκισαν και τον χτύπησαν, τον προσήγαγαν, συνεχίζοντας μάλιστα το κρεσέντο αυταρχισμού, καθώς τον έβαλαν σηκωτό μέσα στο περιπολικό, οδηγώντας τον στη ΓΑΔΑ.

https://youtu.be/2kDV7CMmCn4

«Θέλω να μη βλέπω μπροστά μου να βασανίζετε έναν άνθρωπο τριάντα άτομα» ανέφερε πολίτης, με αστυνομικό να απαντά: «Δεν βασανίζεται κανένας. Πού είδατε εσείς βασανισμό;»

«Έχετε κάτω έναν άνθρωπο» είπε ξανά ο πολίτης με τον αστυνομικό επιμένει: «Κι επειδή έχουμε κάτω έναν άνθρωπο; Ξέρετε αυτός ο άνθρωπος τι έχει κάνει;». «Εδώ ήμασταν» απάντησε ξανά ο πολίτης με τον αστυνομικό να λέει προκλητικά: «Δεν πρέπει να είστε εδώ».

https://youtu.be/gofwyPBR2Ac

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καταγγελίες, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Τοσίτσα αστυνομικοί έπιασαν μία γυναίκα και αφού την έριξαν κάτω, την τραμπούκιζαν με τα γκλοπ. Στα χέρια τους έπεσε λίγο πιο πέρα και ένα άλλο άτομο.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας απαντώντας στον δημοσιογράφο του avgi.gr Κώστα Παπαντωνίου, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση στην πορεία έγινε επειδή οι διαδηλωτές δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Κάτι το οποίο ωστόσο είναι ψευδές, καθώς ο κόσμος φορούσε μάσκες, ενώ κρατούσε και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

ΜΑΤ στα Εξάρχεια
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Μάλιστα ανέφερε ότι θα γίνει επέμβαση στις πολυκατοικίες, αν διαπιστωθεί ότι όσοι βρίσκονται δεν διαμένουν εκεί. Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και απελευθερώθηκαν οι εγκλωβισμένοι πολίτες.

Αποκλεισμένος κόσμος στα Εξάρχεια
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )

Συνολικά έγιναν δύο προσαγωγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL